Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gtaradi

Marketing

Bloger muze muzu svoju

Ponedjeljak.
Obično svi govore za ponedjeljak da je grozan, jer je prvi radni dan, i slične gluposti.
Ima masa nas kojima je vikend radni, a ponedjeljak slobodan, pa je i meni ponedjeljak inače simpa dan, no ovaj današnji je zaista počeo šokantno.
Naime, kad ponekad nekome napravite poneku uslugu, pripomognete u nečemu, pazite da se ne ulovite u zamku dana koji se opetovano ponavlja.
Jer bi vam se moglo desiti da takvima pređe u naviku da traže od vas stalno neke sitne usluge, a s vremenom počnu to shvaćati kao najnormalniju stvar na svijetu, dapače, čude se da vam to moraju i opet ponavljati.
E tu onda jednom morate napraviti bolan rez, nešto kao onaj bolan rez o kojem pričaju adezeovci, esdepeovci i mostovci, ali papir svašta trpi, pa i njihove navodne bolne rezove.
Ali u toj domaćoj politici nema ničeg novog, pa je na domaćim temama muza za blogera dobila nula bodova.
Ako se okrenemo svijetu, da, bio je taj strašan teroristički čin u Parizu.
No što je zapravo terorizam?
Da li je terorizam ako nasred ulice iznesete plinske boce i prijetite dizanjem ulice u zrak? Ili samo iznošenje i redanje plinskih boca po ulici te prijetnja eksplozijama istih nije terorizam, već bi bio da su te boce zaista i eksplodirale?
Zašto je terorizam kad na američkom tlu stradaju nevini ljudi od ruke stranaca, a nije terorizam kad na afganistanskom, pakistanskom, iračkom, sirijskom itd. tlu stradaju nevini Afganistanci, Pakistanci, Iračani, Sirijci?
Kad Amerikanci, Francuzi, Nijemci i ostali "civilizirani" pogode u nekoj afričkoj ili azijskoj zemlji nevine ljude, jer su zaključili da u toj zemlji treba mijenjati vlast, zašto to nije terorizam?
Zašto pokolj u Vukovaru, Škabrnji, Srebrenici nije terorizam?
Grozno je, neshvatljivo, kad pogine nevin čovjek!
No zašto ponekad žali cijeli svijet, a ponekad je dovoljno samo poslati pismo isprike?

Evo, američki potpredsjednik Biden ( nije skraćeno od Bin Laden ) dolazi krajem studenoga u Zagreb na Summit čelnika jugoistočne Europe, signalizirajući jače uključivanje Sjedinjenih Država u rješavanje regionalnih problema i približavanje tog područja Zapadu.
Jesmo li najebali (opet)?

Eh, muzo moja blogerska, nula bodova i za inspiraciju za svjetske teme.

A druge značajne teme, poput Big Brothera, Farme, Sevkinog srpskog vjenčanja i sličnih događanja me zaista ne zanimaju, pa blogerska muza i za kulturu dobiva nula bodova.

Nula bodova i za sport, jer tko još prati Mamićevu reprezentaciju?

A danas je Međunarodni dan tolerancije!
Koje li ironije!
Čestitam ga sam sebi, friku nad frikovima!
Jer iako smo svi mi različiti, ja sam i drugačiji!

Različitost

Post je objavljen 16.11.2015. u 13:48 sati.