Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/caricauniverzuma

Marketing

Ja, ja i samo ja

Srijeda.Ustala sam napokon malo ranije. Vratila mi se želja za pisanjem, za druženjem i napokon za udisanjem svježeg zraka. Pustila sam ovo toplo varljivo vrijeme da me izvede u jesenjsku šetnju gradom. Veselila sam se šetnji sa samom sobom. Moj današnji cilj je bio uživati u danu bez stresa koji si očito priuštim sama.Ali ovaj put imam cilj, a cilj je moguće ostvariti ako zaista dođete do onog stadija kada ste sto puta odustali i sami sebi kažete kako nema šanse da sad uspijete. Eee, tek tada je vaša ljutnja dovoljno jaka pa možda uz malo volje pokušate nešto od sebe i napraviti. Prilazi mi u susret podne i osjećam da mi dobro ide, biti će nešto od današnjeg dana. Oblačim se u svoju omiljenu kombinaciju plavu sa crnim, my favorite i izlazim na ulicu. Šetnja će mi dobro doći do grada taman da zbacim ono što sam nabacila u zadnjih par dana izležavanja u svojoj foteljici. Sunčike kao završni dojam i krećem. Pri izlasku iz perivoja mrak mi je doslovno pao na oči. Osjetila sam gušenje i naglu vručinu u tijelu. Takvu reakciju općenito dobijem na ljude. Ne naravno, na sve ljude već samo one koji su " preteški " za moj mentalni sklop. Znate onu vrstu ljudi koji se kriju iza rečenice: " ja sam iskrena i takva sam, bez dlake na jeziku".?
"Ne, nisi ti iskrena. Ti si prvo brutalno bezobrazna, kao drugo si manipulator i to dokazuješ na svome suprugu, te kao treće turaš nos u tuđe živote i pričaš iza leđa o njima."
Vjerujem da ste u ovoj rečenicii pronašli barem jednu osobu u svome krugu. I onda mi nabaci jadikovku ja ne znam što je s ljudima i ignoriraju me. Ee, zapitaj se, vrijeđalice. Nije za svakoga navodna iskrenost ako nemaš takta. To ne možeš naučiti to stječeš rođenjem i odgojem.
Jasno je meni da ne možemo birati vrline i mane ljudima s kojima se družimo. Cijenim iskrenost naravno, al moramo razlikovati iskrenost od emotivnog vampira. Ja volim iskrenost no ako želiš biti iskren prema drugima onda najprije trebaš biti iskren prema sebi samome.
Dok sam "ne slušala" svoju " poznanicu" da, tako bi je nazvala, razmišljala sam što volim kod nje, pa zapravo ništa. Ona je jedna od onih koje bi u prolazu samo pozdravila. Ako moram, najradije bi se pravila da ju ne poznajem. Strašno zar ne?
Mljela je i mljela u nedogled. Shvatila sam da joj treba pažnje.
Mislim da je bas paznja nesto sto treba svima nama, a sve ostale osobine su vrlo relativna stvar. Mogli bismo o svakoj osobini čovjeka imati posebnu temu, toliko bi se toga moglo reći, a teško da bi se dvije osobe složile oko nečega. Prosto, sve je individualno.

Po meni je jako velika stvar voljeti nekoga i posvetiti nekom svoje vrijeme i pažnju zbog onoga što ta osoba jeste, bez potrebe da je mijenjamo i pravimo od nje ono što bismo mi voljeli da bude. Pa zamislite kako bi nam monotoni životi bili. :?
Al znate što, ja tu osobu uopće ne volim stoga najbolje razguli dalje. Ne volim jer me iscrpi svojim ja, ja i samo ja. Saznala sam o njoj sve a tako i o drugima. No, ona meni ništa nije saznala jer nisam došla na red da išta kažem!!!
Stoga, treba da što više komuniciramo a što manje imamo monologe osobito u sunčanoj srijedi.
Svoje vrijeme provedimo s onima koji nam život čine ljepšima, koji nam vraćaju osmijeh na lica i pune nas pozitivnom energijom.
Pitaj te ljude oko sebe kako su i što ih čini sretnijima.
Klonite se onih "iskrenih" ja, ja i samo ja ;)

Post je objavljen 11.11.2015. u 18:15 sati.