Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

HRVATSKA VOĆARSKA ZAJEDNICA “TO JE PLJAČKA HRVATSKE POLJOPRIVREDE”



“ZALAŽEMO SE DA SE NATJEČAJ PONIŠTI”

“Više od polovice novca iz Programa ruralnog razvoja za mjeru 4 dobilo je 16 tvrtki od kojih su neke osnovane malo prije isteka natječajnog rekao. Mi kao Hrvatska voćarska zajednica se zalažemo da se ovaj natječaj poništi , da se krene od početka . Ako ministar to ne ućini mislim da će uz podršku i drugih Udruga i svih ostalih u Hrvatskoj to završiti u Europi.To je pljačka Hrvatske poljoprivrede, pljačka sela, sredstva dati nekome tko nema nikakve namjere razvijati ruralni razvoj “ rekao je mr. Ivković 11. 11.na sastanku voćara gdje se razgovaralo o raspodjeli sredstava iz mjere 4 .

Na datumu 22.8. na Agropolitici je tekst s naslovom
"REDEFINIRATI SUSTAV BODOVANJA, JER SADAŠNJI NE PRUŽA JEDNAKU ŠANSU SVIM PODNOSITELJIMA PROJEKTA" o čemu govori konzultant Kristijan Mavrek, a što je u vezi sa zahtijevom mr. Ivkovića da se natječaj poništi.

Radi se o tome da je pet vlasnika i to Pipunić, Ervačić, Todorić, Kitonić i Belošević za 20 svojih tvrtki na natječaju za Mjeru 4 iz Programa ruralnog razvoja prihodovalo 470 milijuna kuna, dok će preostalaih 274 gospodarstva dobiti 887 mlijuna kuna.

Za mjeru četiri je u prvom natječaju bilo predviđeno 630 milijuna potpora. No interes poljoprivrednih proizvođača bio je velik, stiglo je 1280 prijava na Natječaj, a ministar Jakovina podigao je sumu potpora na 1,37 milijardi kuna. Time je već na početku raspisivanja natječaja za potpore potrošeno 50 % iznosa koji je trebao biti trošen do 2020, radi se o ukupno 2,6 milijuna kuna
.




Post je objavljen 11.11.2015. u 18:38 sati.