Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/odazivotu

Marketing

LAKI


Veselo, mlado, razigrano štene skakuće jutros oko nas.
Poželim dobro jutro konobarici , uzmem svoj kušinić za pod rit i sjednem na vanjsku terasu na klupu.
Slabe je volje, slabe za razliku od mene . Znam da to ljudima koji su se probudili mrzovoljni ide na živce ,ali nisam propustila pitati je kako je jutros. Kaže da se nije naspavala, sinoć radila drugu, sad se morala dići za prvu smjenu. Simpatična, komunikativna i draga žena koja će brzo doći na svoju radnu temparaturu, smješkati se gostima i raditi sve da budu zadovoljni plaćenom uslugom, brzo postane upravo takva,. Da, to je ona!
Nosi moju bijelu kavu dok štenac skakuće i dalje te doskoči do nje kad me poslužuje. „Ej, Laki, što ti to radiš!?“ ne propusti mu se obratiti uz osmijeh na licu. Pa i Laki pokazuje kako je veseo što je vidi mašući svojim malim repićem. S njom odskoči i on dalje. Gazda mu je trenutno zaokupljen razgovorom pa ga ne gleda ,a ja zadovoljna što mu znam ime i što je baš po mojoj volji, zazivam malog Srećka.
Zazivam ga i hop! Evo ga pokraj mene na klupi. Mazim malo veselo štene, guštam u njegovoj bezbrižnosti, sreći i poklonjenoj slobodi, njegovom vremenu koje je odvojio za mene. Naravno, Laki nije znao da će to vrijeme maženja i njemu dobro doći pa udobno sjeda, gleda u more, barke, okolne galebove i gušta u trenutku, baš kao i ja.
Tko bi rekao da sam sat vremena prije razmišljala hoću li se pojaviti ovdje, hoće li dan krenuti ovako ili uobičajenom rutinom. Samo sat vremena ranije nisam znala hoće li kiša ili ovo lijepo sunce, dal da iz ormara izvadim skafander ili tanju jaknicu, Samo sat vremena ranije, nisam znala da ću za stolom do sebe vidjeti poznanika za kojeg sam se neki dan pitala gdje je nestao. Mladi, hrabar, otkačeni dečko koji je došao u naš kraj za poslom. Par puta smo sjedili u istom društvu, veselo,hrabro, avanturističko čeljade koje me oduševilo svjesnošću preuzetih gena i željom za slobodom. Slobodom koju upravo stvara u drugom gradu, poslu, stanu...svemu onome što je odabrao jer si je želio stvoriti bolji život.
Znam gdje je radio i kakve je uvjete imao. Evo ga, radi kod drugoga gazde, uz to što čujem da je promijenio stan, našao djevojku. Nije bio zadovoljan bivšim uvjetima pa je tražio dalje. I znam da takav tip ne prestaje tražiti.
Baš kao mali Laki koji je dobio svoju dozu nježnosti i odlučio odskakutati dalje. Sretna sam zbog njega jer je i on mene usrećio, dao mi dodatnu dozu pozitive i vjere. Laki nije ovdje slučajno, izazvao je osmijeh konobarici, iz mene izvukao nježnost, nasmijao cijelu terasu svojom razigranošću i znatiželjom.
Laki je baš srećković koji je iskoristio svoj trenutak slobode na najbolji mogući način trčkarajući, istražujući. Isto kao moj mladi poznanik.
Lucky...što reći, uljepšao si mi dan i donio inspiraciju na svoje četiri nožice.




Post je objavljen 26.10.2015. u 20:36 sati.