Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

GODIŠNJICA VESLAČKOG KLUBA PAG




Samo oni koji su ikada bili u sportu bilo kao sportaši ili kao sportski djelatnici, jer jedni bez drugih ne mogu, u stvaranju sportskih rezultata, znaju kako djeluje sportska obitelj i koje je to bogastvo, kako za pojedinca, tako i za društvo u cjelosti.
Veslački klub Pag pridružio se toj velikoj sportskoj obitelji i svi oni koji su uključeni u rad istog mogu svjedočiti početnoj tvrdnji. Taj kotač, više se neće zaustaviti. Godina postojanja obilježena je godišnjom Skupštinom u svečarskom tonu sa jasnim porukama i ciljevima koji ih očekuju.


Veslački klub Pag piše novu sportsku i ne samo sportsku povijest Grada Paga. 30. rujna 2015. najavili su na Facebooku: "sutra krećemo za Zagreb na našu prvu regatu u povijesti, Prvenstvo RH."
Oni već sada znaju što je povijest, već su zabilježili tko je bio prvi, tko je prvi u povijesti nastupao na službenom Prvenstvu Republike Hrvatske u veslanju.
Prije prvog službenog nastupa u Zagrebu, na godišnjoj Skupštini koju je predvodio Predsjednik Davorin Fabijanić uz mnoge goste koji su nazočili istoj postavili su svoje sportske ciljeve. Za svako vodstvo kluba, tek sada počinju problemi, jer da bi klub funkcionirao ne može bez novčanih sredstava i bez sve opreme koja ide uz klub. Za sada su stvoreni osnovni uvjeti, a infra struktura će se dorađivati u hodu, jer je to jedini način za nesmetan rad.
Mario Pernar, Luka Šuljić, Nenad Paro, Danijel Puzjak i jedno hrabro ime koje nikako ne smijem preskočiti, Ira Fabijanić su veslači koji su se upisali ne samo u Pašku veslačku povijest, nego i u Hrvatsku veslačku povijesti. Rezultati su jedini koji se pamte i pišu, sve ostalo je zaborav.
Vjerujem u ovu lijepu Pašku sportsku priču, tim više što sam ovo ljeto gledao upornost i prihvaćenje obveza ovih mladih sportaša kada su u ranim jutarnjim satima grabili svojim čamcem Paškom valom.

Samo će tako paško veslanje imati budućnost, a uloženo u mlade vratit će se s kamatama. Zar već nisu dokazali na prvom povijesnom i službenom takmičenju?!



Post je objavljen 13.10.2015. u 23:21 sati.