Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mvko

Marketing

Kako je bilo na hodočašću u Krašiću 8.listopada 2015.

IgreKlik - Igrice online

U Krašiću se je okupilo oko 400 članova MVKO I 300 hodočasnika iz različitih dijelova Lijepe naše (Krk ,Međimurje itd.).

Naši vijenci bili su uglavnom iz Zagreba ( Zaprešić I. i II., Brdovec, Knežija, Siget, Travno, Dugave, Sloboština, Vugrovec, Kašina, Brckovljani, Sesvetski Kraljevec, Čučerje, Kustošija, Remete, Trešnjevka) , zatim iz Karlovca, Slunja, Ogulina i Križevaca.
S hodočasnicima je došlo i 6 svećenika iz naših MV (Čučerje, Travno, Sloboština, Knežija, Karlovac i Ogulin) i 1 trajni đakon iz Zaprešića.

Program smo započeli u 10 sati predstavljanjem naše Udruge i kratkim obavijestima, a nakon toga je podpredsjednica Udruge gđa Nada Ružić predvodila krunicu (prigodnu za Domovinu), a đakon, vlč. Ilija molio je litanije bl. Alojziju Stepincu.

IgreKlik - Igrice online

Svetu misu predvodio je mons. Juraj Batelja.

IgreKlik - Igrice online

IgreKlik - Igrice online

Na misi je u koncelebraciji bio 21 svećenik. Bogu hvala!

IgreKlik - Igrice online

Mnogi hodočasnici obukli su svoje narodne nošnje.

Naši prinosni darovi bili su kruh, vino, bomboni i

..............................................IgreKlik - Igrice online

košarica sa pristupnicama novog molitvenog vijenca iz Karlovca.

Bombone smo poslije dijelili djeci u sjećanje na Blaženika koji je krašičkoj djeci dijelio bombone, pa su djeca, kad bi ga vidjela, vikala: "Ide Isus s bombonima".

IgreKlik - Igrice online

Predsjednica MVKO, gđa Marina Šturlić, uzela je riječ na kraju misnog slavlja i svima se od srca zahvalila na dolasku i sudjelovanju u ovom prelijepom hodočašću:

Dragi svećenici, redovnici i redovnice, Marijini štovatelji i nasljedovatelji bl. Alojzija Stepinca!

Želim u ime MVKO izraziti zahvalu najprije dragom Bogu koji nas je danas u ovako velikom broju okupio ovdje oko svoga žrtvenika! Hvala Mu na zdravlju i mogućnosti da smo mogli doći danas u Krašić!

Hvala mons. Batelji na biranim i poticajanim riječima koje nam je uputio!
Dragi monsinjore, već ste treću godinu s nama u Krašiću i puno smo toga od Vas naučili o našem Blaženiku. To nas svakako obavezuje da nasljedujemo bl . Alojzija u ljubavi prema Bogu i Domovini i da našu djecu i unuke učimo neprolaznim vrijednostima koje je on živio i zbog kojih je podnio mučenićku smrt.
Posebno kao Marijanska udruga želimo ga nasljedovati u štovanju BDMarije, sv. Bogorodice, kako ju je on zazivao.

Hvala vlč. Dragutinu Kučanu, krašićkom župniku, časnim sestrama i svim župljanima koji nas tako toplo primate u Stepinčev Krašić, da se doista ovdje osjećamo kao velika Blaženikova obitelj.

Hvala našim svećenicima koji vode molitvene vijence po našim župama!

Posebna hvala članovima Molitvenog vijenca i štovateljima bl. Alojzija Stepinca koji ste danas ovdje s nama u Krašiću. Jako nam je važna vaša podrška i poticaj! Kao što smo čuli u propovijedi, Božja nas Riječ potiče na molitvu, ustrajnu i zaufanu. I mi smo Gospi obećeli da ćemo moliti jedan dan u mjesecu, a tako često pritisnuti obiteljskim obavezama posustanemo i ne molimo! Zato su tu naši svećenici, koje nas potiču, predvode svetu krunicu i donose nam živoga Krista u svetoj Euharistiji.

Hvala zboru mladih iz Kašine! Osim što ste lijepo pjevali, dali ste nam nadu, i vi i ovaj vijenac dječice oko oltara, da će budućnost naše Domovine počivati u vašim obiteljima.....

Na kraju, u ime naše Udruge pridružujemo se četitkama 40 -godišnjice svećeništva našeg mons. Batelje, a u ime katoličkih obitelji želimo Bogu zahvaliti za vašu službu rektora u Dječačkom sjemeništu na Šalati.
Bl. Alojzije je puno ljubavi i pažnje pridavao odgoju svećenićkih kandidata i kada mu se jednom prilkom vlč. Vraneković požalio na jednog mladića, čije ponašanje nije bilo uglađeno,Blaženik je odgovorio:
"BOLJE NEBRUŠENI DIJAMANT NEGO BRUŠENO STAKLO"!

Dragi monsinjore, ustanove poput sjemeništa na Šalati dale su našoj Domovini puno nebrušenih dijamanata, bilo da su oni danas dobri svećenici ili požtvovni i vjerni očevi i muževi. Oni su pozvani izgraditi našu Domovinu duhovno i moralno i vjerujem da zajedno sa Blaženikom mogu uskliknuti "da se u ljubavi prema Bogu i hrvatskom narodu ne daju niodkoga nadkriliti".

U znak naše privrženosti Vama poklanjamo Vam" pušlec domaćeg cvetja". Neka on bude pušlec "za dojduća vremena" u kojima će procvasti naše društvo i naše obitelji, pa kada Gospodin pokuca na vrata naših domova, tražeći sebi radnike za žetvu, da ima što izabrati!!!


Nakon mise zajedno smo objedovali na dvorištu uz razgovor u pravoj toploj obiteljskoj atmosferi. Zapjevala se i pokoja pjesma. Krašićki župnik pripremio je pravo brdo kobasica, a njegove župljanke nisu prestajale sa iznošenjem brojnih poslužavnika s kolačima svih vrsta. Zaista je bilo toliko puno dobre pripremljene hrane da nitko nije ostao gladan!

IgreKlik - Igrice online

IgreKlik - Igrice online

Križni put u 14,15 sati predvodio je krašićki župnik, uz pomoć župnika iz Čučerja.

IgreKlik - Igrice online

Sve se je odvijalo u velikoj sabranosti i tišini.
Stvarno su se čuli samo naši koraci i riječi onog prekrasnog Stepinčevog križnog puta.
Bilo je dosta mladih jer su među hodočasnicima bili krizmanici iz župe Margečan.

IgreKlik - Igrice online

Dugačka kolona hodočasnika pobožno je pratila Isusa slijedeći postaje Njegovog križnog puta..

Nakon toga uslijedilo je kratko klanjanje u župnoj crkvi i par svedočanstva župnika o uslišanim molitvama.
Zapjevali smo Tebe Boga hvalimo, pozdravili se i krenuli svojim kućama.

Bilo je dovoljno za svakoga : SV MISA - RED MOLITVE - RED PJESME - RED RAZGOVORA I DRUŽENJA.....Jedna krasna prigoda i mjesto za iskazivanje naših vjerskih i rodoljubnih osjećaja, tako da smo se svi rastajali sa osmijehom i zagrljajem. Čak je i g. župnik iz Čučerja, koji još na povratku sa proštenja ne prestaje moliti, rekao: "Tako smo puni Božje milosti i okrijepljeni snagom Stepinčeva života i mučeništva, da je najbolje u tišini meditirati, ili ako hoćete, pjevajte..." Sve ostalo bilo bi previše!




Post je objavljen 13.10.2015. u 21:43 sati.