Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Muke po stanovima....

Tržište nekretnina nisam pratila sve od 2003., kada sam po prvi puta uselila u svoj, vlastiti stan. Radost je bila ogromnaaa! :))))) Čovjek mi je pokazao namanji stan (potkrovlje), za kojeg nije trebalo dizati kredit, pa najveći stan (85 kvadrata), koji je financijski bio van dometa - ali prelijep :))); i MOJ stan- u kojem sam sada, 54 kvadratića. Predivno napravljen stan; centralno etažno, velika kupaona s kadom i toalet; pa dnevni boravak, odvojen od kuhinje koja samo što sama ne kuha i balgavaone, te spavaća soba. Goldie i ja uživale smo, međutim - sada se kvadratura za zajednički život s dragim pokazuje premala :(((((.
Te smo krenuli u potragu. Ne možete zamisliti koliko je to strašno. Iscrpljujuće. Ljudi dolaze kao na promenadi gledati vaš stan, a vi upadate nekome u njegov prostor. No, kako god - nudi se svašta.....Od toga da će tvrditi da postoje tri sobe, a vi vidite samo dvije - jer blagavaonu prodaju pod dnevni boravak i sl.
A s druge strane, naiđete na divne ljude, koji iz svojih razloga prodaju stan, a vidiš da im je stalo da prodaju taj stan ne financijski najboljem, nego onome tko se njima najviše svidi i tko ih šarmira.....
Promijenio se i način gradnje - prije su bile velike sobe (boravci) i kuhinje, sada se sve nastoji utrpati u manji prostor (kuhinja, blagavaona, dnevni boravak - sve u jednom). :(((((
Prije je bila tražena siva ili bijela kuhinja, danas je u modi crna. I to ide do faze da je kupac pitao ženu - prodavateljicu da kako ona misli da će hladnjak ponijeti sa sobom - da gdje će on - zaboga- naći crni haldnjak :)))))).
Ali znate što - poslužit ću se onim Havelovim - "Sve je to život, i kao takvo me beskrajno usrećuje i zabavlja".
Pregledali i pogledali smo doista preko tridesetak stanova za sada; i izabrali favorite. Sada ćemo vidjeti kako to izrealizirati financijski, uz najmanji presing....Teško, ali izvedivo .))))) Držite palčeve!!!!!
Pusa, L+B+G

Post je objavljen 20.09.2015. u 22:00 sati.