Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Stranci siluju naše žene!?

MUP: Ne nasjedajte na glasine na povećan broj silovanja zbog imigranata

Muslimani siluju i ubijaju u ŠvedskojTo je poznati arhetip, da su Drugi (s velikim "D") seksualni predatori. Primjenjuje se, u raznim prilikama, na crnce, Židove, Albance (Srbija 1980-ih), homoseksualce (ne siluju naravno žene...) isl.. Radi se naravno o projekciji vlastitih fantazmi (žudnja za neograničenim posjedovanjem žena i satiskom spolnom moći). Analize tog fenomena su među najuvjerljivijim stranicama Slavoja Žižeka.

Nevjerojatno da netko tko se drži običnoga zdravog razuma povjeruje kako izbjeglice (migranti, imigranti - svejedno), nakon dan-dva boravka u Hrvatskoj, počinju na ulici masovno napadati i silovati mirne Hrvatice. Jedan je na internetu tvrido kako je čuo od prijatelja koji radi u MUP-u da je bilo desetak takvih slučajeva samo u Zagrebu, i da im je strog zabranjeno o tome govoriti.

To je nesuvislo, ali kad se aktivira neki veliki arhetip, ljudi mogu povjerovati u bilo što.

Prije par godina širila se informacija o masovnom silovanju: 20-ak azilanata dovukli neku mještanku u logor, premlatili je i silovali. Praćeno slikom premalćene žene. Uz napomenu, kako su svi veliki mediji, državni i komercijalni, dobili zabranu da o tome pišu.

Međutim, kad sam malo prosurfao po Internetu tražeći isti tekst uz varijacije na razim jezicima, vidio sam da se ista priča, i sa istom fotografijom, pojavljuje u Srbiji, Švedskoj, Njemačkoj idr..

Kad osjetite navalu moćnih strasti, pokušajte ih kontrolirati. Pokušajte procijenti činjenice ne-pri-strasno (nije slučajno da pojmovi "strana" i "strast" imaju zajedički korijen!). Pokušajte razaznati kad strast vodi u destrukciju.

(Osobno, jako sam strastven. Jednom sam pisao da nisam pacifist zato, jer to odgovara mojim nagonima, nego zato, jer ne odgovara).

Post je objavljen 18.09.2015. u 18:25 sati.