Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fridinizapisi

Marketing

Plan

Skupila sam krpice, sve je tu... Kaput koji sam naslijedila od pokojne tete, njena misna haljina, šal, cipele (moje, još očuvane, one tetine su mi bile premale), mačka, pas... Spremna sam, sve je stalo u kufer (isto od pokojne tete, gotovo nov). Lupkam po njemu nebili se pas i mačka malo primirili.
Ma nešto mi nedostaje.... ok, nemam kartu, ali ne bi bilo prvi put da se švercam u vlaku... Neplaćene račune sam bacila u smeće. Koga briga. Odlazim, nek' me traže!
Četkica za zube? Tu je! Malo se rascvala, ali će poslužiti. Pastu već odavno ne koristim.
Pidžama mi ne treba. Presvlačenje prije spavanja samo oduzima dragocjeno vrijeme za san. Presvlačim se samo kad se odjeća previše zaprlja. Ili kad se kupam, a to je samo kad planiram upoznati nekog frajera. Moram prestati s tom navikom. Uvijek naletim na pogrešne. Bolje da ne planiram. Ili da se ne kupam? Možda da jednostavno nikada više nikoga ne upoznajem?
Plan!! To je to!
Imala sam dobar plan. Tako je počelo. Prepustila sam mravima njihov teritorij, uz ispriku za zločine svojih predaka.
Torbicu nemam. Onu koju sam nosila kad sam upoznala Njega sam bacila. Kako je neugodno bilo kad se počela raspadati dok smo šetali. Možda je mogla još koju godinu poslužiti kad se uhvati koncem na strateškim mjestima, ali nisam htjela da me išta podsjeća na taj dan. Ma nije bitno.... Sva moja imovina, a to je jedno veliko ništa, osim nabrojanih stvari u kuferu, stane u džepove koje također nemam.
Glupa južina....Gdje sam ono stala? Imala sam plan. Plan... Otputovati....Otići....
Nije da nisam probala obući tetine cipele. Zašto neke žene imaju mala stopala? Kao da nismo u rodu. Ona je nosila 37, a ja imam stopalo 42. Ni žlica nije pomogla. Mrzim bajku o Pepeljugi! Ni Ivica i Marica mi nisu pretjerano dragi. Ja nikada ne bih staru ženu gurnula u peć. Malo je nehumano, čak i kad je u pitanju vještica. Ne radi se o nužnoj obrani, jer nije bilo neposrednog napada. Trebali su samo pobjeći. Biće se Marica poslije pred sudom izvukla na maloljetnost.
Mala sirena je jedna obična glupača. Jednom sam ja tako htjela spasiti Njega, a ispostavilo se da On bolje pliva od mene. Gledao me je k'o luđakinju.
Ma zašto ovo pričam? Pas i mačka su se umirili. Čudno je malo. Gasim svjetla. Ključevi od stana? Tu su!
Nešto fali.... Plan?... Kad bi barem prestala ova južina.... Spremna sam za put. Plan je odličan. Plan!... Plan???? ... Znam da sam imala plan!
Kvragu!!
Zaboravila sam gdje sam krenula...






Post je objavljen 16.09.2015. u 20:21 sati.