Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bromberg

Marketing

Ljubavna scena

Na njemački film u Europi ulazim s povelikim zakašnjenjem; problem tih nekih večeri u većim gradovima je da ne možeš biti na tri mjesta u isto vrijeme. Ne volim inače kasniti na filmove, pa svu onu muku da nekako uloviš nit.
(Iako se ja ne mogu osloboditi osjećaja da sam isto tako zakasnio i u svoj život...i tu mi ta nit stalno izmiče...)..

Zapravo bih bio i odustao od dolaska, da nisam znao da se radnja odvija u jednom gradu za koji sam na neki čudan način emotivno vezan.
I eto, moj Leipzig me odmah pozdravlja s platna. I to, kako je i red, ne onaj njegov ušminkani zbigecani prekrasni centar nego njegov novozagrebački dio.

Hvatam polako konce: radnja zapravo mnogo puta viđena - grupica mladih poludelinkvenata pokušava se snaći u kaosu tranzicije. Među njima glavni lik. Još od ranih osnovnoškolskih dana nesretno zaljubljen u šulkolegicu. Sad su već adolescenti na pragu dvadesete. Prijatelji ga zadirkuju da je on ostao valjda jedini koji se kod mlade dame još nije registrirao. Djevojka inače trenutno hoda s opasnim kvartovskim mafijašem.

Stvari idu loše, svi likovi iz priče su vrlo nesretni. Neke čeka zatvor, neke smrt od droge. Glavnog lika najprije prebiju mafijaševi ljudi, a nakon toga mora i on odguliti neko kraće vrijeme, iako nepravedno. Naposlijetku, ipak mu uspijeva naći se nasamo s predmetom svoje čežnje. Razgovaraju.

Na ovom mjestu molim pripadnice nježnijeg spola da odustanu i kliknu na neki drugi blog... ovo što slijedi nije za ženske uši.

Djevojka nije sretna i to jasno daje do znanja glavnom liku. Želi nekog tko će je voljeti i biti uz nju. Želi njega.
On razmišlja. Sve nedaće koje je prošao učinile su ga filozofom. Pomalo i psihoanalitičarem. Svakako cinikom. Na koncu joj kaže:

"Mogao bih ti sad reći da te volim, Ali to ne bi bio moj stil. Nego ću ti reći ovo: moja majka je našla posao i sad nam je stan prazan skoro cijeli dan. Mogli bi se tamo ševiti, s obzirom da smo sad u dobi kad to ljudi rade."

Mlada dama zgađena. Bijesna. Ja u petom redu kina oduševljen.

Naravno, ljubavni sastanak je propao. Ipak, glavni lik je, mnogo kasnije, ženu svojih snova vidio golu: sasvim slučajno, u susjednom gradu, kao plesačicu na štangi u striptizbaru kojeg je posjetio s prijateljem. Poslije su njih troje sjeli na piće i prijateljski ćaskali. Dok je glavni lik otišao otišao na šank po još pića, prijatelj i dama su nestali. Pronašao ih je u zatvorenoj wc kabini. Nije bilo sasvim jasno jesu li uzimali drogu ili mu je obavljala blowjob.

Na povratku kući spomenuti prijatelj, tražen od ranije zbog neke pljačke, predao se policiji.

Post je objavljen 16.09.2015. u 15:38 sati.