Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Smrt u kaljuži (jugoslavenstva)

Komunizam (paravan za unitarno jugoslavenstvo i prorusku politiku) je ustoličio (jedno)obraznost. Školske uniforme, kape s petokrakom i crvene marama (za djecu).

Kulturna platforma (komunizma, unitarnog jugoslavenstva, proruske i prosrpske politike) se gradila na partijskoj politici (ruski model) uspostave partijskih umjetnika (koji su kroz kulturu veličali partiju, otvoreno ili drukčije ...). Smrt sustiže poratne (socijalističke) generacije umjetnika ... Koliko su vrijedili najbolje ukazuje monopol koji je uspostavila partija. Državna kultura (unitarnog jugoslavenstva).
Država je uspostavljenim mjerilima vrijednosti u kulturi vršila društvenu stratifikaciju. Odstupanje od zadanih vrijednosti značilo je društvenu neprihvatljivost.
Partija (na vlasti) podjednako (neuspješno) podržava model partijskih kulturnih, sportskih, gospodarskih i ostalih štitonoša ...

Nekada (u socijalizmu) je i večernji Dnevnik (sredstvo ispiranja mozga) bilo sredstvo društvenog stratificiranja. Onaj tko nije pozorno slušao Dnevnik i postupao u skladu s informacijama/instrukcijama koje su plasirane u toj nakaradnoj informativno/psihološkoj emisiji bivao je društveno odbačen.

Iako od tih vremena ne podliježem takvim pritiscima/ne gledam informativne emisije domaće proizvodnje (sredstva provedbe psihološkog/specijalnog rata) (ne sudjelujem u specijalnom ratu koji nameće država protiv vlastitog stanovništva) primjećujem (povremenim uključivanjem u informativne tokove) kako je (mada bez društvene stratifikacije i odbacivanja) trenutna vlast na pozicijama unitarnog jugoslavenstva umotanog u hrvatsko državno pravo (odabrati unitarno jugoslavenstvo).

Svakako će na izborima (bez glasnog i javnog bučnog i prijetećeg istupanja) dio glasača popustiti (psihološkom ratu/ strahu od pobjede komunjara) i glasati za SDP.
Izuzev ako ih (jači) strah od Domoljubne koalicije ne prisili da glasaju za Domoljubnu koaliciju (iako bi glasali za SDP).

Da, oni koji otuđuju političku moć (orjunaši, komunjare, srbenderi) pobjeđuju i kad izgube. Ubili su demokraciju (u doba kad još nije ni postojala).
Dok u Hrvatskoj ne postoji demokracija, narod neće imati vlast koju priželjkuje (jer je ne može izabrati niti će se kandidirati najbolji ... HDZ je izgubio (sve) izbore jer je pristao na kvazidemokraciju koju nameću antihrvatske (malobrojne i maloumne) koalicije.

HDZ je imao politiku pomirbe i tranzicije (koja je bila prilagođena vremenu u kojem je primjenjivana). S tom je politikom obilježio noviju hrvatsku povijest. Vrijeme je za promjenu temeljne politike (pomirbe i odnosa prema hrvatskoj socijaldemokraciji). HDZ mora preuzeti odgovornost za vrijeme koje nas je prestiglo ...
Smrt u južnoslavenstvu nam je nepotrebna ... Svijet je pun šarenih boja.

Mia Minor, samouki fotoraf iz Slovačke




Post je objavljen 14.09.2015. u 20:20 sati.