Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mela

Marketing

Hej Franjo javi se

Plan i program

6 udžbenika ispred mene, godišnji planovi i programi, priručnici, kalendar rada za novu šk. godinu i otvoren Wordov dokument.

Stranice prazne, vape da se popune, da se uobliče aktivnostima, projektima, terenskom nastavom, obradama, vježbanjima, ponavljanjima i provjeravanjima.

Stojim kao tabula raza ispred Worda. Smješkam se ja njemu, on mi prazan mrgudno baci kiseli smiješak.

- Bila si uvijek među prvima kad se pisao plan i program.

- Jesam, ali…

- Nema ali ! To je tvoj posao, tvoj kruh, tvoja zadaća.

- Danas ne mogu.

- Nećeš ni sutra, ni prekosutra, ni ikada, ako tako nastaviš. Već jučer si trebala početi, a u glavi ti je zbrka, ne možeš se koncentrirati, pišeš 10 postova unaprijed o Franji. Mogla si već zgotoviti 1. polugodište.

- Mogla sam. Znaš, malo sam zbrčkana.

- Da. Hormoni su te opet pukli. Ajde počni već jednom. Vrijeme curi. Moraš još ispraviti ispite predznanja, upisati bodove u e-dnevnik, pripremit se za sutra, i smisliti što ćeš upisati u godišnji kurikul.

- Mogu ja to sve, kad krenem. Znaš mene. Samo sad sam nešto neodređeno priglupa i nikakva mi pametna ideja ne pada na pamet.

- Pa onda barem prepiši sve iz priručnika. Ti se ionako nikada strogo ne držiš plana, kad te puknu ideje sve mijenjaš.

- Neću prepisivati. Ni to ne mogu.

- Gasim se. S tobom je nemoguće pričati. Tvrdoglava si i nemoguća !

Wordov dokument se ljutito ugasio. Čak se nije ni snimio.

Otvaram tiho i polagano novi Wordov dokument i skrivećki pišem plan i program:

RUJAN
Otvoriti blog „samo za franju“. Dati mu do znanja da ga godinu i pol tražim, da nisam odustala, da ga želim još uvijek upoznati. Dajem mu do znanja da se neću ljutiti ako je on debeljuškasta teta Lucija, koja voli štrikati, pri tipkanju.

LISTOPAD
Čekati Franjin mail i nadati se da nije ljut. Nadati se da mi neće stići mail s porukom „Ne okreći se sine!, „Pokopali smo Franju, pokoj mu duši.“, „Franjo je gej.“ „ Franjo se igrao sa Franjama.“, i sl.
Smršaviti 5 kg. Otići na veganski ručak kod Zvonke. Raspredati s njom o svemu i svačemu, a najviše o mome Franji.

STUDENI
Dobiti Franjin mail. Umrijeti od sreće, uz samoreanimaciju ponovno oživjeti. Otići u crkvu, zahvaliti Bogu i platiti misu za sretan kraj. Tipkati se s Franjom do iznemoglosti i platiti račun T-com-u unaprijed, prije nego me ponovno isključe. Smršaviti 5 kg.

PROSINAC
Poslat mu čestitku za Božić i Novu godinu. Smršaviti 5 kg. Prestati pušiti da mogu imati zalihu za možebitni put. Maltretirati sve na blogu svojim postovima zbog nikotinske apstinencije.

SIJEČANJ
Dugoočekivani „Prvi susret“ u vrijeme zimskih praznika. Tko kome putuje nije važno. Kupiti normabel ili apaurin da se smirim. Vježbati dijalog i monolog. Nazvati hitnu da bude u stanju pripravnosti blizu nas. Smršaviti 5 kg. Obnoviti garderobu. Zvati Zvonku da mi pomogne oko krpica. Ponijeti škare da razrežem mučnu tišinu i nelagodu i strah te mali pelinkovac u džepu kaputa. Ne zaboraviti sandale !!!

VELJAČA
Čavrljati mailovima onako kako to samo ja i on znamo. Izaći na izbore ne sugerirajući jedno drugome za koga glasati. U vrijeme maškara, ja ću se maskirati u Franju, a on u mene. Za Valentinovo odvojeno ćemo slaviti našu godišnjicu, ja ću mu napisati najljepšu ljubavnu pjesmu, a Franjo mi pjeva na You Tube.

OŽUJAK
Na početku ožujka „Ponovan susret“, ležerniji. Popiti kavu il pelinkovac uz dug razgovor o tome kako smo se tražili i našli. Smijati se, smijati do suza. Ne našminkati se taj dan da mi se ne razmaže maskara za oči.

Krajem mjeseca ja i Franjo slavimo zajednički rođendan. V šalje Ledovim kamionom tortu na slučajna srca; Random presreće tortu u Zagrebu i fotografira je za svoju zbirku; Mecablog šalje očišćene tuke, jednu za mene jednu za Franju; Zvonka pravi krekere s nekakvim sjemenkama, al nam ipak šalje i stolnu lampu i fleksericu; Nisa stiže prvim avionom da fotografira lampu, a možda i šnjuru od flekserice; Plastik šalje najčvrčću plastičnu stolicu dizajniranju samo za mene, da se ne osramotim pred Franjom; Escajg nam šalje novi escajg uz poruku da ga poslije vratim Frešcajgu; Zlatna djeva poklanja nam svoju knjigu Priručnicu; Lionica nam šalje hrvatsku zastavu i grb, meni zastava , Franji grb; Euro šalje šaljivu čestitku, a Domeniko 200 dolara. Brod u boci ne zna što se događa pa šalje brod u boci; Bellarte šalje Franji istarski suvenir, a meni bocu medice ili pelinkovca, još nije odlučio; Nisan El Diablo zabunom šalje svoj račun za struju, Sewen nam piše pjesmu „Daboga me voda odnijela“, jedan anonimac šalje brzojav s iskrenom sućuti ...

Ne zaboraviti zvati Duricu da me mijenja u školi.

Unaprijed rezervirati šlep službu za prijevoz poklona jer još se toga nakupilo od nikovanih i bezimenih blogera.

U zadnji čas Andrea nam šalje najljepšu ljubavnu pjesmu s You Toob-a „Netko će razumjeti“.

Blog.hr neće popratiti taj važan događaj pa će Mela 7 dana štrajkati i ne pisati post. To će neke blogere jako obradovati.

TRAVANJ
Hodati uz more, uz glasnu šutnju koja spaja naše ruke lakim dodirima.

SVIBANJ
Franjo otvara blog. Blogamo se, nadopunjujemo, smijemo i veselimo, postajemo Top blogeri godine, a možda i stoljeća.

LIPANJ
TV Nova će poželjeti intervju s nama. Mi želimo ostati anonimni. Zove i jedna nakladnička kuća, žele tiskati moj prvi ljubavni roman „Hej Franjo javi se!“. Pristajem samo ako će u romanu biti više gostiju, moj Franjo i još jedan Franjo xyz zvan Blognjuz.

SRPANJ
Ja i Franjo u šetnji po Istri. Vrijeme je kupanja i odmaranja. Izabiremo odmor ispod bora. On se uboo na ježa. Ja na iglicu bora. Izvodimo simultanu operaciju spašavanja. To je udarna vijest na blog.hr.

KOLOVOZ
Franjo vozi kola, ja žanjem žito, meljem ga i pravim brašno da bih načinila prave istarske njoke; i smijemo se, smijemo glasno. On kuha šugo. Kalorijski restoran – 40 se hvata za glavu.

RUJAN
Slavimo našu Novu godinu na promociji mojeg prvog ljubavnog romana „Hej Franjo, javi se !“. Plešemo svoj prvi ples.

Nova Moda mi pomaže oko izbora haljine, nakita,torbe, šminke. Annaboni mi preporučeno šalje švarovske sandale. Lastavica me savjetuje za promociju kako da prebrodim tremu.

Na promociju romana ne dolazi niti jedan bloger, sa svima sam se svadila zbog Franje.

U kasno doba pojavljuje se stari prijatelj Sjedokosi, pofarban u plavo ???, s naručenom pjesmom za Melu i s informacijom da moj Franjo nije moj Franjo.


P.S. Pisano isključivo s namjerom da vas nasmijem !!!

Post je objavljen 14.09.2015. u 16:05 sati.