Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Povijest Hrvata

Politika (idiota) mi je (ostala) vječna zagonetka.

Tko je (zgazio gospođu Mjesec) započeo rat na brdovitom Regijonu ...??

SDP (orjunaška svojta) ima zagonetan pristup proteklom (Domovinskom) ratu. Za razliku od iluzionističkog pristupa (onom) drugom ratu ...
Stajalište SDP-a je kako je Drugi svjecki rat obilježen pravednom borbom partizana koji su goloruki oslobodili zemlju od domaćih izdajnika i okupatora (okupatori nisu ničiji izdajnici). (Upozoren sam o srbizmu izdajnik, umjesto hrvatske riječi izdajica.)

O Domovinskom ratu nemaju takva stajališta (kako je goloruk narod oslobodio zemlju od domaćih izdajica i okupatora (ni ovaj okupator nije ničiji izdajica)).
Tvrde kako je to bio bespotreban građanski rat.

Što je tu zagonetno?
Iako tvrde kako je bio građanski rat nikad otvoreno nisu prozvali (Milanović je sramežljivo i jedan put spomenuo kako je razlog rata smanjivanje prava Srbima u Hrvatskoj, što implicitno govori kako su rat započeli Srbi ...) onog tko je rat započeo.
Zagonetno mi je kako se malo i nedovoljno smisleno negativno izražavaju o Domovinskom ratu, pored svih svoji povijesnih teoretičara (Jakovina, Klasić, Goldštajni, Markovina, ...) koji sve znaju o Ustašama, partizanima i Drugom svjetskom ratu.
O Domovinskom ratu ne mogu toliko (orkestrirano) lagati.

Zapanjujuća je spoznaja kako pored tvrdnje o građanskom ratu nikad nisu osudili taj rat, nisu prozvali ratne naredbodavce.
Znači li to kako je građanski rat legitiman (način zaštite srpskih prava)?

Sadašnju (političko-gospodarsku) krizu produciraju upravo oni koji imaju nejasna stajališta o posljednjem ratu. Da se zapuca, bi li i dalje stvarali nered, provodili specijalni rat?
I ja sam za građanski rat (protiv domaćih izdajica i njihovih pomagača). Kraće traje od specijalnog rata, jeftiniji je i ima manje žrtava.









"Naputke Ivanu Meštroviću za pisanje glagoljicom dao je poznati hrvatski filolog Stjepan Ivšić.

Znameniti hrvatski slikar Kristian Kreković je koncem tridesetih godina napravio ovaj interesantan crtež nadahnut Meštrovićevom Poviješću Hrvata. Čini se kao da je Kreković htio uputiti i jednu poruku Meštroviću: ovaj glagoljski natpis Povjest Hrvata je grafijom mnogo bliži stoljetnoj hrvatskoj tradiciji nego onaj na Meštrovićevu izvorniku."





Post je objavljen 13.09.2015. u 01:49 sati.