Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crvenikrizvirovitica

Marketing

Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći-12. rujna

Obilježavanjem Svjetskog dana prve pomoći naglašava se važnost znanja i vještina pružanja prve pomoći kao prvog koraka u pomaganju ozlijeđenoj ili naglo oboljeloj osobi prije dolaska hitne medicinske službe. Povodom Svjetskog dana prve pomoći ove godine Međunarodna federacije usmjerava pozornost na globalni demokratski trend starenja stanovništva te je odabrana tema:"Prva pomoć i starenje stanovništva".Budući se do 2050.godine očekuje udvostrućen udio starijih osoba od 60 godina važno je graditi pozitivno mišljenje o starenju kao normalnom životnom procesu i razvijati programe podrške s ciljem prevencije njihove socijalne isključenosti.
Osobe starije životne dobi su ranjivije i izloženije zdravstvenim problemima kao što su bolesti srca i krvnih žila,dijabetes,bolesti mišićno-koštanog sustava,ozlijeđivanje i dr. Starije osobe u najvećem su riziku od ozlijeđivanja prilikom padova (čak 40 posto završi smrću starije osobe).
Upravo zbog toga Svjetskim danom prve pomoći ove godine želi se educirati starije osobe o prevenciji njihovog ozlijeđivanja i osnovnim postupcima prve pomoći,a prema očekivanim promjenama u toj životnoj dobi.

GDCK VIROVITICA

Post je objavljen 11.09.2015. u 08:48 sati.