Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

RASVIJETLJENO NEBO



slika: digital art


Promatram ovu noć koja ima svoju moć, vidim, nebo je zaboravilo moje putove koje sam pohodila u nekim davnim danima.

Nježnom namjerom, da te dodirnem, objavljujem ti koliko mi znače naša zajednička jutra i tako žive emocije, življe i od 'mrtvih mora' i 'mrtvih stvari', a u jednom trenutku one noći zastala sam i od tada svijet ne gledam očima u kojima su odsjaji puno zvijezda.

Zavladao je ovaj teški mir, živim u postelji teškoj kao život, u crnini uklanjam pramenove tog trenutka s usana i život teče dalje, a i mi tečemo sa njim, to morbidno stanje koje me obuzelo tih davnih jesenjih noći kad smo satima razgovarali, nastavilo se još neko vrijeme, a tada je doletio bijeli leptir zagledan u moje oči i pogodio sve.

Shvatio si zašto me vrijeme tog trenutka zaledilo, nakon naše velike gozbe došlo je neko hladno Sunce koje nas i danas grije, disharmonija života nas pokreće, a mi se rijetko objavljujemo jedno drugom.

Najavila sam ti jednom, da je jedna zvijezda pala samo za tebe, a ti je nisi vidio ili je nisi htio vidjeti, nisi ni reagirao na trag koji je ostavljala na tamnom nebu i kako je počela djelovati sila teža ovog globusa, tako si i ti sve više pogledavao prema tlu, a sve manje prema zvijezdama.

Moja nadanja su dogorjela, anđeo na Zemlji vraća me u grubu stvarnost, gost sam ponekad u tvom prisustvu i rijetkim snovima, gost sam koji se povlači sa blijedih pješčanih obronaka i razvezuje dušu koju više ne razumiješ, tvoje plave oči su za mene izgubljene i znam, da više nikad neću pratiti tvoje pokrete, tvoje tople ruke oko mog struka.

Znam da ćeš, nakon prolaska kroz hladne tamne koridore na čijim zidovima leže neke crvene baklje ostaviti svoje tragove.

Kome?

Možda se tad zacrvenim i u tom podzemnom svijetu shvatim: a što će meni baklje, kad sam imala cijelo rasvijetljeno nebo, a nisam ga vidjela?



napisano 30.11.2005. u 6:53h | na portalu Iskrica weblog, a iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"
http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=75706


http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7673-60-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Post je objavljen 06.09.2015. u 12:11 sati.