Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/denisseselj

Marketing

Zašto volite „Ustaške kune“???

Počevši od početka rasprave povodom inicijative za uvođenje lijepog pozdrava „Za Dom Spremni“ u službenu uporabu Hrvatske vojske ništa novo ne bih rekao osim da smo na tim pozicijama i krenuli u obrambeni rat te stvaranje Hrvatske države. Činjenica je da i tada imamo one koji nisu bili „Za Dom Spremni“ te druge koji su bili toliko spremni da su položili i svoje živote te dijelove tijela u skladu sa ovim starim ratnim poklićem.
Prebacimo „lopticu“ na Hrvatsku monetarnu jedinicu zvanu „KUNA“. Naime, nikad prije NDH nije postojala ta monetarna jedinica i naravno njena uporaba je obnovljena u modernoj Republici Hrvatskoj kojoj je utemeljitelj bio najmlađi General JNA, miljenik Josipa Broza, Franjo Tuđman te niz drugih viših il nižih dužnosnika iz tog boljševičkog vremena kojim su bili zahvaćeni ovi prostori.
Od vremena uvođenja monetarne jedinice Kuna nikad niste čuli nit načuli da neki Hrvatski lijevi „velikodostojnik“ ili uhljeb na HRT-u te ostalim državnim institucijama protestira protiv te Pavelićeve monetarne jedinice! Doduše, Kuna u sebi čak ima i slovo U pa i to nije bilo dovoljno da bi je osporili te prikazali kao fašističku i nacističku.
Zašto je tome tako i zbog čega protivnici svega što miriše na Ustaštvo nikad nisu ustali protiv Ustaškog novca?? Pa razloge ovoga možemo vidjeti u činjenici da su upravo takvi „puni kao brod“ Ustaško-hrvatskih kuna i očito im se sviđa takvo stanje.
Al da se vratimo na vrhunski ratni poklič koji je duboko ukorjenjen u narod. Naime, taj poklič „Za dom-Spremni!!“ osporavaju i dovode u pitanje pojedini hrvatski „domoljubi“ koji se slikavaju sa uzdignutom desnicom u zraku. Upravo taj čin je glavni argument „ljubitelja Pavelićevih kuna“ za prokazivanje tog pokliča kao Fašističkog i Nacističkog.
Same riječi „Za Dom –Spremni!!“ nikad ne bi trebale biti sporne i mada su nekad i bile uprljane savezništvom Ustaškog pokreta sa Silama osovine one su višestruko „oprane“ kroz Domovinski rat te sigurno u svojoj srži ne pozivaju na mržnju prema drugima i drugačijima.
Pozivam sve one kojima su drage „Ustaške kune“ da dobro razmisle o činjenici da poklič „Za Dom Spremni!!“ nikog ne bi trebao vrijeđati jer u svojoj srži poziva na ljubav prema Domovini,Narodu!!
Bog i Hrvati!!
Za Dom-Spremni!!!
Denis Šešelj

Post je objavljen 31.08.2015. u 20:41 sati.