Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

NEKADA BOGATO SELO VIŠNJEVAC SAD JE SIROMAŠNO



Višnjevac je Selo kraj Bjelovara, u Bjelovarsko - bilogorskoj županiji. Prema popisu stanovništva iz 2001.,- 2011., godine Višnjeva, je izgubio gotovo pola seljana. Nekada to bogato selo je postalo siromašno. Napuštene su selske kuće i imanja,.., očito se vidi da poljoprivreda i stočarstvo u nestalo...

Iz Bjelovara se može doći u Višnjevac, preko Trojstvenoga Markovca, Letićana, i sela Martinca. Jučer kada sam išao s biciklom u Višnjevac, nagledao sam se toliko napuštenih selskih gospodarstava. Zanimljivo je, da iz tih sela bilo je seljana koji su bili u Hrvatskoj seljačkoj stranci.

Činjenica je, da HSS je bila sama sebi problem, kako seljačka stranka - koja je trebala voditi brigu o hrvatskim selima. Ta stranka se je gotovo raspala u našoj županiji, jer njeni vođe su vodili gotovo krivu politiku.

Po čemu je dobilo to selo ime "Višnjevac", da li po alkoholnom piću koje se radili ili po stablima višnje... Naziv Višnjevac (naselje) postoji kod grada Osijeka, i postoji naselje u Subotici u Srbiji.

Naše selo je bilo nekad najljepše od svih Višnjevaca. Bilo je toliko obečavano od političara da će Višnjevac biti središte turizma u podnožju Bilogore, a od toga nije ništa ostalo... Okolica Višnjevca je postalo mjesto za odlaganje smeća i drugog otpada... Između ostaloga je postalo mjesto za krivo-lov i krađu šumskog drveta...

Pitam se: Koja politika i sustav će vratiti "izgubljenu dušu" nekoć bogatom selu Višnjevac. Tko će obnoviti i nastaniti opet življe u selu Višnjevac?

---------------------------------------
Branko Stojković
---------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
26.08. 2015.
HRVATSKA / BJELOVAR, 43000
brankostojkovic152@yahoo.com
Članaka; 2719.
++++++++++++++++++++++
095/814-8-290 (ŠTIT)


Post je objavljen 26.08.2015. u 11:31 sati.