Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nakrizanju

Marketing

'Budimo svoji'

U stvari, imala sam na umu nešto sasvim drugo napisati, no ovo je zvalo :))

Iz knjige 'IZLIJEČI SEBE i ostali kompletni radovi' Dr.Edwarda Bacha (knjigu pripremila i uredila Ana Šafran);

poglavlje 'Budimo svoji'

Jeste li ikada razmišljali o tome da vam je Bog dao osobnost? Jer on je to zaista i učinio. Dao vam je vaš karakter, kao blagodat koju trebate čuvati samo za sebe. Dao vam je život, koji vi, i jedino vi, možete živjeti. Dao vam je posao, koji vi, i jedino vi, možete raditi. Doveo vas je na ovaj svijet kao Božansko biće. Njegovo dijete, da učite kako postati savršen, da steknete sva moguća znanja, da budete blagi i dobrostivi, da budete na pomoć ostalima.

Jesi li ikada razmišljao kako ti se Bog obraća, govori ti o tvojoj osobnosti, o tvom poslanju, o tome kako upravljati svojim brodom,a da ostane na svojoj putanji? On ti se obraća kroz tvoje istinske čežnje koje su instinkti tvoje Duše. Kako drugačije bi ti se On obratio?

Kad bismo osluškivali i poštivali svoje čežnje, bez ikakvih vanjskih utjecaja, uvijek bi se ispravno rukovodili - bili bismo uvijek vođeni, ne samo putem koji vodi do našeg osobnog napretka i savršenstva već i putem koji bi naš život učinio nadasve korisnim i drugima. To što na nas često utječu želje drugih, ono je što nas skreće s našeg puta i troši naše vrijeme. Krist ne bi nikada ostvario Svoju misiju da je slušao nagovore svojih roditelja, a izgubili bismo cijelu jednu vojsku velikih spasitelja poput Florence Nightingale i brojnih drugih, da su se oni pokoravali željama drugih, te da nisu ostali vjerni čežnjama svoga srca.

Koju bolju odluku donijeti na početku nove godine od one da ćemo osluškivati svoje čežnje, koje su glasnici naše Duše i da ćemo imati hrabrosti to i poslušati!



***********************************

Kad već spominje novu godinu , recimo da sam negdje krajem kolovoza 2013 došla na blog (ne znam točno kada, jer taj blog je pobrisan) - možemo slobodno reći da se je napunilo dvije godine. Čini mi se sitno, izraženo tako - brojkom, jer dogodilo se je zaista puno toga u međuvremenu! Kao da sam ovdje već dugo, dugo....................
Hvala svima na svemu!
:)












Post je objavljen 23.08.2015. u 19:19 sati.