Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Jedan običan, neobičan dan...

Svanuo je divan dan poslije one kišetina koju smo svi priželjkivali.
Ja sam želila da kišica natopi suhu zemlju, opere ulice koje nitko ne polijeva, a svi prljaju. Ne, ona je sjela meni na glavu i to kad sam poslije 6 mjeseci otišla frizeru da me uljudi. On me nije ni uljudio ni uženio nego mi je otfrkario kosu po najnovijoj modi. To sam platila kao sv Petra kajganu. Umjesto rokerke razbarušene kose, postala sam nalik djedu kog kosa napušta i stalno provjerava je li još na glavi.
No, to nije bitno.
Sjedim ja tako blažena, kuckam po kompiću i divim se sama sebi. Sunce sija, vrapčići cvrkuću ... cvrkuću ... baš cvrkuću. Zatvorim oči, zabacim ruke i uživam, vjetrić ćarlija kroz otvorene prozore.
Milina.
Nešto kao prodje kroz hodnik.
Sumračak, oblačno, odjednom, a prije toga sam pobjegla od nekog filma sa vampirima, vukodlacima i ostalim beštijama. Smejem se sebi i strahu, nema nikoga ...
Pogledam prema ogledalu, kad nešto prolazi. Urlam, skačem, saplićem se, zatvaram vrata ... otvaram, derala bih se, ali nema nikoga pa ne vrijedi.
Napravila sam buku kao da je proletio svemirski brod pun vanzemaljaca i parkirao na moje ogledalo.


Ogledalo veliko, a na onom širokom zlatnom rubu, uplašen vrabac ... Siroče maleno sigurno misli kod kakve je šašavulje uletio.
Gledam ja njega, ali ne gleda on mene, nego mahnu krilima i nestade ...
Glupo je reći da se plašim vrapca, ali ne znam gdje je otišao. Oprezno se šunjam kroz sobe. Kao da je u zemlju propao.
Napravim ja propuh da izleti. Susjeda me posavjetuje da odmah zatvorim da se vrabac ne prehladi. Čuj, vrabac će se prehladiti. Kima ona glavom da hoće, i što ću zatvorim prozore.
Da je Albi tu, lako bih ja, on je specijalist da vrapci pobjegnu u sigurnost. Nažalost, Albi nema pristupa u civilizaciju. Čuo je moj razgovor s veterinarom koji je htio da njegovu muškost ostavi na selu da bi Albiju bilo ljepše i da bi duže živio. Pobjegao je od kuće i tri dana ga nije bilo. Sad čim vidi bijeli mantil, bježi ... Kad dođu gosti, obavezno me tuži, legne i pokazuje što sam htjela da mu uradim. Kao svaki muški, ponosan na svoje atribute.

Vrapca nigdje ... nešto mislim, da li sam ja to dobro vidjela. Što ako nije vrabac, nego to cvrkutao neki šišmiš ...
Aaaaa ... idem brzo staviti neki šal na glavu ....


Post je objavljen 23.08.2015. u 15:05 sati.