Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/doninsvijet

Marketing

Pusićka u odlučnom jurišu protiv zla
Sjećam se jednog teksta koji je objavljen 22. rujna prošle godine u „novom listu“. Članak je potpisao Denis Romac, a naslov je glasio: „I Hrvatska u koalciji SAD-a u borbi protiv Islamske države“.
Autor nas obavještava kako je američki State Department objavio popis zemalja koje će se „svim sredstvima“ boriti protiv IS-a. Na popisu je i Hrvatska. Čudi se što hrvatska javnost tu informaciju nije dobila od vlastite vlade, nego od State Departmenta. Podsjeća nas i na blamažu kada je hrvatska javnost zahvaljujući Pentagonu saznala da je Hrvatska među sedam zemalja koje iračkim Kurdima šalju oružje i opremu. Nakon što se pojavila ta informacija Banski dvori su tu informaciju najprije zanijekali, tvrdeći da smo svoje „viškove oružja“ predali Amerikancima, a da bi nakon toga Ameri potvdili da je i Hrvatska među zemljama koje su svoje oružje isporučile Kurdima, a koji se bore protiv Islamske države. Radi se o vrlo važnim informacija koje nam nije htjela priopćiti naša vlast, ali su zato to učinili Ameri.

Ne pratim baš previše vanjsku politiku i rijetko sudjelujem u dijalozima na tu temu.... ali sjećam se da me taj tekst zgrozio i da sam osjetila neobičan strah... pa sam kolegi na poslu prokomentirala: „Neš´ ti sile.... koja se gura na popis od samo sedam zemalja koje naoružavaju Kurde.... Teroristi će sigurno biti oduševljeni kad nas vide u tom društvu.... Tko će biti kriv kad krenu teroriistički napadi u Hrvatskoj?!“
Ovih dana sam se sjetila tog teksta. Mediji su puni informacija, poluinformacija i dezinformacija u vezi mladog Salopeka. Sudbina tog dečka me neobično potresla... a tim više jer ga je moj sin poznavao... jer dijelili su hobi i sreli se nekoliko puta radi nekih zajedničkih interesa. Nisam imala namjeru pisati temu... sjedim u šoku, plačem i šaljem nevidljive zagrljaje njegovoj majci, supruzi, dječici.... ali nakon današnjeg obraćanja Vesne Pusić ja naprosto ne mogu više šutjeti.

Jučer nam se obratio Premijer. Danas mnogi kritičari više ili manje opravdano jašu po tom njegovom istupu. Svi koji redovito čitaju ovaj blog znaju da ga ja okefam svako malo i čini mi se da ga nikada nisam branila. Ni sada neću braniti njega.... ali imam potrebu braniti sve nas od agresivnog istupa te dezorijentirane žene.
Vesna Pusić je danas sazvala izvanrednu konferenciju za novinare, a u kojoj je očito pokušala „popraviti“ dojam koji je na dio javnosti ostavio Premijer... pa je tako izjavila: „Svi smo dio koalicije. Tom se treba i hoćemo suprostaviti. Što se više skrivate to ste ugroženiji. Ovo je trenutak da se okupi cijela Hrvatska u odlučnom suprotstavljanju zlu i terorizmu.“

Ta huškačka rečenica zvuči poput Perkoviće pjesme Čavoglave.... zove nas na odlučnu borbu protiv terorizma. Ona nas je već (bez našeg znanja) stavila na razne popise koji razjaruju teroriste, ali to nije dosta.... pa ona huška i traži podršku za nove juriše. Ne, ne možemo se mi više sakriti.... jer smo na popisu sedam zemalja koje naoružavaju one koji se pore protiv Islamske države. Ne da se ne možemo sakriti... nego nas je očito naša politika obilježila i stavila na sam vrh popisa onih s kojima se teroristi trebaju pozabaviti. A o tome nas nitko ništa nije pitao.... Nisu se udostojili o tome nas ni obavijestiti....

Premijerovo jučerašnje obraćanje je bilo nezgrapno... ali bilo je ljudsko. Bio je vidno potresen, osjetila sam čak strah i nerazumijevanje... baš onakav kakav osjeća svaki normalan čovjek pred zlim ponašanjima koja ne može razumijeti i prihvatiti. Ako je doista mladi Salopek još živ... tada je Premijerov oprez u izjavama itekako opravdan... jer nije pametno dodatno ljutiti razjarene zlostavljače ako u svojim rukama drže nekoga do koga nam je stalo i kojeg bi željeli vidjeti pored sebe. Ako je doista još živ onda sasvim sigurno ovih dana nije vrijeme za huškanje, juriše i „odlučnu borbu protiv terorizma“... ili narodski rečeno: nije vrijeme da Pusićka tuđim (narodnim) ...... gloginje mlati.

Toj ženi se mora priznati velika sposobnost, ali i velika zloća. S malom strančicom... koja samostalno ne može prijeći ni izborni prag učinila je ovoj zemlji toliko zla da će nam trebati desetljeća da se oporavimo od svih tih loših poteza koje su vukli HNS-ovci. I uz sve to zlo koje čine nije joj neugodno stati pred kamere i lagati nam u oči. Zoran Milanović ugrozio je vlastitu stranku i uništio socijaldemokraciju u Hrvatskoj.... To je jedan od razloga zašto će izgubiti izbore, ali glavni razlog je što je Pusićki i njezinim HNS-ovcima dao toliko ključnih i važnih pozicija u društvu i zbog štete koju su oni s tih pozicija napravili. Pa kad uskoro izgube izbore lijepo neka obuku maskirne uniforme i krenu u odlučnu borbu protiv ISIL-a... i nek prestanu već jednom našu djecu i cijeli narod ugrožavati radi svojih političkih ili financijskih interesa.Post je objavljen 13.08.2015. u 16:26 sati.