Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Branko o svom viđenju vikend-turnira u Liberecu

Turnir je odlićno organiziran, a što je najvažnije došli su ljudi iz svih krajeva svijeta. Na vikend turniru nas je bilo preko 500. Igrali smo s promjenljivim uspjehom.
Što se tiče mojih partija, moglo je biti u najgorem slučaju 3:2, a u najboljem 5:0. Na kraju je realno završilo 4:1. Prvu partiju sam jednostavno morao dobiti, a izgubio sam je. Puno sam bolje otvorio i stekao ogromni teritorij koji je samo trebalo malo učvrstiti i dobio bih najmanje s 30 razlike. No htio sam zaživjeti na teritoriju protivnice i to me na kraju koštalo gubitka dijela vlastitog teritorija i gubitka velike grupe. Izgubio sam s 3.5 poena. Katastrofalna strategija !
Drugu, treću i četvrtu partiju dobio sam nakon trke u zarobljavanju i protivnici su odmah predali čim su izgubili veliku skupinu. Ovdje sam realno trebao dobiti Japanku i Izraelku jer sam i bolje stajao nakon otvaranja, a protiv mladog Rusa sam trebao izgubiti. On je igrao prebrzo i napravio je grešku nakon koje je njegova velika grupa ostala sa 7 sloboda, a moja s 8. Kad je vidio što je napravio, odmah je predao. Zadnju partiju je odlučila ko borba u kojoj sam skinuo protivniku 13 kamenova zahvaljujući većim ko prijetnjama. Završilo je 10.5 za mene.
Međutim, nisu važne pobjede. Jedina vrijedna pobjeda je pobjeda nad vlastitim egom. Za mene su istinski pobjednici turnira:
- Ali Jabarin - koji je izgubio od Dušana Mitića s 0.5 iako je mogao nakon pass Dušana uzeti njegov kamen, a on je popunio s njime neutralac
- Ito Keiko (Japanka s kojom sam igrao u 2.kolu) - koja se veselo smijala kad joj je u partiji sa mnom pala skupina i koja se jednako raduje i pobjedama i porazima
- Dražen - koji je jedini otišao po poticajnu nagradu iako je bilo više od 10 igrača s nula pobjeda

Pozdrav,
Branko

Post je objavljen 05.08.2015. u 14:39 sati.