Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tunegdje

Marketing

Inspiracija? Blejanje u zid.

Totalno nemam nikakvu inspiraciju za išta trkeljat, ali opet, vidi vraga, budem.
Ona radna temperatura postignuta, skrenuo nazad za Staru Kolotečinu, selo blizu Velikog Odmora odakle putujem. Dijeli ih rijeka Godina duga oko 365 km.
Načelnik St. Kolotečine, gospodin Isto Svakidan obožava kad mu u goste dođe susjedna načelnica Bašme Briga iz V.Odmora, dok u obrnutom slučaju i nije tako. Isto se ponaša kao da posjeduje gospođu Bašme pa joj to i nije po volji.
Bašme Briga je rođena u mjestu Boguizanogu koje je poznato po ogromnim pašnjacima gdje autohtona sorta "mozak" uživa u bezbrižnoj paši. Baš zbog toga joj se ne sviđa karakter kakav predstavlja gospodin Isto.
Isto je više osoba koja već unaprijed zna gdje će biti za tjedan dana što će raditi u 7 sati poslijepodne.
Naravno pogađate, takve stvari našu Bašme totalno iritiraju, ona je više slobodnijeg duha i spremna posjetiti mnoga mjesta koja joj puno više odgovaraju.
No naravno odavno je već poznato da Bašme koliko god ne preferira Istu, ipak odlazi u S.Kolotečinu. Pitate se zašto? Bašme bi odgovorila vrlo jednostavno: "Odlazim u Staru Kolotečinu jer tek tada shvatim koliko je Veliki Odmor prekrasan!"

Eto, na kraju me i pukla inspiracija pišući gluposti, a ovdje, na poslu, cvrkut ptica mi se gura kroz prozore. Za čudo, paše mi. Nikad o pjevu ptica nisam previše razmišljao, čak niti stvorio mišljenje, ali sad evo pokraj ove buke automobila koji čekaju u koloni, ptičji pjev je nešto što jednostavno razbija i zvuk, ali bogme i miris. Samo laganini,bez žurbe.


Post je objavljen 29.07.2015. u 10:12 sati.