Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kucasplavimvratima

Marketing

Postupak dobivanja dozvole, plave koverte ne dajemo!

Kao prvo, sve pohvale našoj referentici na općini. U postupku dobivanja dozvole nekoliko puta smo morali dopunjavati papire, no svaki put kada bi poslali dopunu, u roku od 7 dana bi na kućnu adresu dobili njen odgovor. Da se nje ticalo, mi bi dozvolu dobili u roku od 15 dana.

Koje smo izmjene i dopune imali, nije toliko važno, jer su specifične za naš slučaj, no evo jedne koja bi mogla snaći i druge koji se odluče na gradnju- odvodnja. Čitala sam jedan blog gdje su ljudi imali isti slučaj, naime slučaj zavlačenja- dijagnosticiran je kao slučaj plave koverte :-)))))) I kod nas je sve bilo spremno, samo (veli referentica) nikako da stigne suglasnost od odvodnje. Konačno je stigla, i u njoj traže neke izmjene, arhitektice ispravljaju, ponovo šalju, ponovo čekamo tjednima. I ajde, na kraju ipak stiže. Plave koverte ne dajemo!

U toku izdavanja dozvole (rješenja o uvjetima gradnje), na adresu na stižu rješenja za uplatu komunalnog i vodnog doprinosa. Oni se plaćaju po m3 objekta, a cijena ovisi o gradu u kojem gradite. U Zagrebu je 2013. godine vodni doprinos iznosio 11,25 kn/mł za obiteljske kuće, a komunalni u našoj (četvrtoj) zoni 56kn/m3- toliko je i danas.

Post je objavljen 26.07.2015. u 17:30 sati.