Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iiitennessee

Marketing

Braća i sestre u glazbi

Je, opet je glazba. Izvinite me.

Uglavnom, vjerojatno ste slušali mnoge poznate bendove ili pjevače, i možda ste pomislili : pa jesu li oni u rodu?

Možda si nađete neki zgodan par pjevača koji su u rodu...

Radiohead



Ovaj popularni bend u sebi ima dva brata - prvi brat, Colin, je basist Radioheada, a Jonny (nije tipfeler) je vodeći gitarist Radioheada, obično poznat sa svojim divljim stilom sviranja gitare.


The White Stripes



OK, ovo je čudno. Dakle, mislim da su Jack White, gitarist i Meg White, bubnjarka ovog benda bili oženjeni od 1997. do 2000. Nakon toga je Jack White na koncertima uvijek predstavljao Meg kao "svoju veliku sestru" i često je u intervjuima isticao to. No, je li to samo "figure of speech" ili je nešto ovdje samo jako zamršeno? Želim vas čuti u komentarima!


AC/DC



Gitare AC/DC-a su opet dva brata - Angus i Malcolm Young. Dok je Angus svirao vodeću, Malcolm je svirao ritam gitaru. No, Malcolmu je 2014. dijagnosticirana demencija, te se povukao s benda, no, na njegovu inicijativu, bend nastavlja dalje.

INXS



INXS je imao čak tri brata - Andrew, Jon i Tim. Tim je svirao vodeću gitaru, Andrew klavijature, a Jon bubnjeve. Svi su se prezivali Farriss. Bend je otišao k nevolji 1997. kad je Hutchence umro od predoziranja, a svirali su još do 2012. kad su se i raspali.

Dire Straits



Kao i kod benda AC/DC, tako je i Dire Straits imao dva brata na gitarama - Mark je imao i vokale i vodeću gitaru, a njegov mlađi brat, David je svirao ritam gitaru.



Post je objavljen 22.07.2015. u 22:07 sati.