Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iiitennessee

Marketing

Što slušam? - početak ljeta 2015.

Znam, ovo nisu činjenice, ovo su samo tople preopruke i topla lista onoga čega slušam.

Dakle, svaki mjesec (dobro, ovo je iznimka), stavljam pjesme koje su mi "absolute stunner" i koje neprestano premotavam ili se divim samom sebi što su došle na neku radio postaju ili slično.

U komentare, i na mail (priložen u opisu bloga) mi slobodno možete slati svoje pjesme, svakako ću ih odslušati i odgovoriti na njih.

Dakle, ovo je lista.

Netko koga sam odavno trebao slušati, a nisam je definitivno Tom Petty sa svojim Heartbreakersima. Čovjek je napravio karijeru. Po mojem mišljenju, ima izrazito solidne pjesme, no, jedna fascinantna njegova je "Mary Jane's Last Dance" koja ima tajanstveno značenje, a kako ima zeznuti štim u ovoj pjesmi, čak je i zahtjevna za svirati jer je štim za četvrtinu tona gore. Izvinite me ako nisam riječ "step" preveo dobro...



Na redu su i legendarni Stereophonicsi. Iako nepoznati kod nas, ovaj velški bend je napravio prilično pristojnu karijeru. Od frontmena bez dlake na jeziku do bivšeg bubnjara koji je alkoholom okončao svoj život, ovaj bend je prilično zanimljiv. No, fokusirajmo se sad na glazbu. "Dakota" je pjesma koja malim solažama i laganim rifovima, no dojma rock pjesme oduševljava ljude. Tu pjesmu je imala i poznata igra, Pro Evolution Soccer 2010. u sebi. Odlična pjesma.



Iako malo blesavog outra, "Undercover Martyn" od benda Two Door Cinema Club je zarazna, a još k tome je i odlična. Nježni naglasci Trimblea i zarazni mini-solo kroz cijelu pjesmu jednostavno daje zanimljiv doživljaj. Verzije uživo su im također fantastične...





Pjesma "Blackbird" je vjerojatno poznata svima vama, a možemo se složiti da je pjesma jedna od najboljih koju su Beatlesi sastavili. Nježna gitara i (u nekim verzijama nepotrebni zvukovi ptice) dovode pjesmu do vjerojatno idejnih začetnika i jedno od najboljih laganih akustičnih balada, ikada. Pjesma me privukla isključivo zato jer je jedan čovjek tu pjesmu svirao svome sinu, Lennonu, koji je umirao u inkubatoru nakon što se borio za život jer mu je majka iznenada umrla u snu. Lennon je kasnije umro, a ispod vam stavljam i video te izvedbe.





Bez diskusije, Psihomodo Pop je kontroverzan, ali da imaju najveće hitove, koji su još k tome i kvalitetni i liče nečemu? Tu se možemo složiti, bez obzira koliko mrzite ili volite dragi Psihomodo Pop. Iz ničega su se vratili "Donnom", završili na MTV-u dok još nije bilo MTV Adrije s "I'm In Love With Gobac", ili "Ja Volim Samo Sebe".





Prljavo Kazalište - također. Kroz koliko god promjena sastava prošli, kvaliteta im nedvojbeno ostaje ista. Ovdje ću izdvojiti "Iza Mojih Prozora", s legendarnim dijelom za gitaru i nevjerojatnim vokalima i cijelom kompozicijom uopće. Malo je poznata, a oko 1 ujutro zna biti na HRT-ovim radio programima...



Oasis je nedvojbeno najbolja stvar koja se mogla dogoditi od 1994. do 2009. Iako veliki hit, "Live Forever" je i to zaslužio ; od sretnog početka do tmurnog i zamršenog kraja, ova pjesma je pravi rollercoaster za osjećaje, te se voli poigravati njima. Pa zato, dragi moji, Oasis.



Pavel - ugodno i toplo iznenađenje. Jedna pjesma na Anteni me je uvela u ovaj nevjerojatan bend, i "Čuvaj Me" je ta. Svaka pjesma im je ugodno iznenađenje, te uz Vatru, možemo reći da su jedan od najboljih bendova na hrvatskoj estradi danas.





Dok, u međuvremenu, Parni Valjak razbija sve predrasude s capodasterom uz pjesmu "Samo Ti". Pjesma je relativno nova, i iako nema puno pažnje medija, pjesma je svakako legendarna i sve je na svojem mjestu. Pjesma pršti veseljem.



Whiteova gitara je iz 1915. i njega boli briga. Gitara ovdje zvuči fantastično uz laganu pratnju Meg. Da, dragi, to su opet legendarni Stripesi s pjesmom "Denial Twist", koja sadrži nenormalno dugačak tekst s obzirom na pjesme koje slušam, ali možete vidjeti da su Stripesi ubili u pojam ovom izvedbom.



Za kraj, možete me nazvati seljačkim, ali ova pjesma, iako nisam rođen u to doba, u meni pobuđuje neke osjećaje kako je bilo nekada, ali da ne duljim, uživajte uz ovu zadnju i svakako pohvalite ili pokudite moj izbor u komentarima...



Post je objavljen 20.07.2015. u 22:00 sati.