Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plasticno-je-fantasticno

Marketing

NEWSLETTER 33 - izvanredno izdanje

NEWSLETTER 33

- izvanredno izdanje




Poštovani čitatelji newslettera bloga "Plastično je fantastično" - pred Vama je posebno izdanje s posebnim povodom.












Naime, poznato Vam je da blog surađuje s našim vrsnim stručnjakom iz područja okoliša dr.sc. Viktorom Simončičem. Dr. Simončič je na blogu objavio nekoliko svojih članaka koji su izazvali prilično veliko zanimanje čitateljstva, a prenosili su ih i drugi portali.













Također, siguran sam da Vam je poznato da je dr. Simončič napisao vrlo zanimljivu knjigu "Društvo umanjene vrijednosti" (prvi dio) - osvrt na ozbiljne društvene, političke, ekološke i gospodarske probleme s kojima je suočeno hrvatsko društvo. Glavna tema je smještena u područje politike zaštite okoliša, a Simončič piše o malverzacijama, nestručnostima, ogromnim novcima koji se rasipaju na nepotrebne, šarlatanske i neodržive projekte. Ali, dr. Simončič nije samo kritičar već nudi i rješenja. U knjizi otvoreno piše o ulogama i poslovanjima naših suvremenika i suvremenica, političara i političarki, gospodarstvenog sektora, ulozi nevladinih udruga. Prvi koji bi trebali pročitati knjigu su suradnici USKOK-a i DORH-a. Puno materijala za provjeru. Poslije čitanja knjige sve je jasno kako su u nas posložene kockice u zaštiti okoliša i Prirode.

Za sve one koji je nisu imali prilike pročitati (a ne može se niti nabaviti, rasprodana je), uz suglasnost autora, na Vaš zahtjev poslati ću Vam je e-mailom. Samo kliknite na poveznicu u lijevoj koloni POŠALJITE e-m@il i pošaljite e-mail - stići će Vam knjiga u pdf formatu.

Dr. Simončič piše nastavak knjige "Društvo umanjene vrijednosti" (drugi dio), kako kaže, materijala je jako puno, treba ga posložiti i sistematizirati, a sve s ciljem ne bi li ukazao, ali i potaknuo na djelovanje najodgovornije u našem društvu na drugačije, odgovornije, stručnije, održivije, racionalnije, poštenije ponašanje. Na žalost, neodgovornosti, nestručnosti, neodrživosti, neracionalnosti, nepoštenje - pa i kriminal svakodnevno nas zasipaju pa, želeći pravovremeno djelovati i na to ukazati, dr. Simončić odlučio je pisati kolumnu "Viktorov poučak" u kojoj pokušava na vrijeme ukazati da se sve te društvene i političke negativnosti i anomalije i dalje događaju.

Kolumna je u svoja prva četiri broja objavljena na portalu "Zrnca mudrosti uz šalicu kave", a nakon toga nastavlja se s objavljivanjem na portalu "ZG Magazin". Do sada je objavljeno 7 "poučaka" i toplo preporučam da ih pročitate kad uhvatite slobodnog vremena, ali ne samo da ih pročitate, već da ih i komentirate, a komentare slobodno pošaljite autoru na njegovu e-adresu: viktor.simoncic@gmail.com. Do sada objavljene, da ne gubite vrijeme tražeći po mrežnim stranicama šaljem na zahtjev e-mailom - samo kliknite na poveznicu u lijevoj koloni POŠALJITE e-m@il i pošaljite e-mail.

Inače, na naslovnoj stranici ovog bloga - u lijevoj koloni (na dnu) postavljena je sličica "ZG Magazin -Viktorov poučak". Klikom na sličicu otvoriti će se mrežna stranica na tom portalu, na kojoj se redovno, jednom tjedno - u pravilu utorkom, objavljuju kritički i analitički članci dr. Simončiča.



Tijekom jednog vrlo ugodnog druženja sam ga pitao - čemu sve to, zašto se toliko trudi? A Zmago, kako ga prijatelji zovu, odgovorio mi je: "Radi sebe i radi mog unuka. Da jednog dana unuk može reći, eto jednom davno moj je djed nešto pokušao". A usput mi je ispričao jednu vrlo kratku poučnu pričicu: "Podsjeća me na šetnju djeda i unuka obalom. Tisuće školjki nakon oseke na suhom. Unuk uzme jednu i baci je u more. Djed upita unuka: »Zar misliš da će to pomoći?« Unuk odgovori: »Ovoj koju sam bacio hoće!«.

Upravo je to i razlog zašto sam i ja odlučio poduprijeti i promovirati napore dr. Simončiča čitateljima bloga "Plastično je fantastično" i primateljima ovog newslettera.

Vaš Plastik / Romeo Deša
urednik bloga Plastično je fantastično






Post je objavljen 15.07.2015. u 12:33 sati.