Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

KAD SE DUŠA U DUŠU ZALJUBI



slika: digital artist

napisano: 18.10.2012. u 07.07h i objavljeno na portalu Magicus i ovdje na blogu, a iz 2. zbirke

"PREDVORJE BIJELE TIŠINE"


http://shadowofsoul.blog.hr/2012/10/1631112203/kad-se-dusa-u-dusu-zaljubi.html

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=86328

Kad se duša zaljubi u drugu dušu, jedna zvijezda zasja jačim sjajem na tamnom baršunu neba, duša se ne zaljubi u plave oči, već u ono što se iza njih krije, u onaj duboki pogled koji ništa drugo nije, nego oči druge duše što sa ljubavlju ljubav lije.

Jedna kap žive strasti gori u tom pogledu iza oka, jedna traka svjetlosti se proteže do kapi drugog oka, da bi se u tom spoju sve zaledilo i zauvijek sve povezalo.

Na tragu sam nečeg mističnog, na tragu sam nečeg beskrajnog, iz knjige života izbijam gorku šifru tvog imena, bacam je daljinama, da se zauvijek tamo zaustavi pa kao nova zvijezda izroni i zasja novim sjajem u trenu kad se druga duša u dušu zaljubi.

Svijeća je dogorjela, vatru je ugasila, svjetlost mi je darovala, bio je to čin stvaranja i umiranja, bio je to tren kad se pustinja u duši zazelenila, bio je to tren kad sam se sa planetom spojila, svaku misao potapam u duhovnu rijeku koja teče nepovratno do ušća života i odnosi želje prema bijelom gradu zlatne mladosti.

Zaustavljeni konsonant u početku riječi neka se razlije ovim globusom i preko sjevernog neba donese onaj simbol koji gasi žeđ i obnavlja lunarni sjaj životnog ciklusa, a kad jednog dana ovo tijelo darujem zemlji, kad se prah iz praha ponovo rodi, znam, čekat ćeš me negdje na obzoru, povest ćeš me opet preko pustinje života i zaljubit ćeš se opet u ovu dušu što te stoljećima čeka.

To su relacije davno zacrtanih koridora gdje nema nejasnoća, gdje se pomiješane krvi zajedno izvlače iz ispisanog vječnog „kôd“-a i hazarderski ulaze u nove neispisane linije na dlanu. a ti kad me prepoznaš, budi nomad koji će ovu pustinjsku dušu zarotirati prema bezdanu vječnosti, da bismo se tamo zauvijek spojili i na tamnom nebu zasjali onog trena kad se druga duša u dušu zaljubi.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga2.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7889-28-9

Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 19.06.2017. u 19:49 sati.