Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

SAD VIDITE TKO VAM JE BIO PREDSJEDNIK RH?



Na 70. ljubilarnoj obljetnici pobjede nad fašizmom u Podgariću 20. lipnja 2015. godine, govoriti će Stjepan Mesić, doživotni i počasni predsjednik i član SABA Republike Hrvatske.

Između ostalom pozdravnu riječ dati će pokrovitelj manifestacije u Podgariću, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs. Za sve građane koji dođu na tu svečanost (1945-2015.) biti će im podijeljeni vojnički grah.

Uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća u 11;00 sati, svirati će Himna - "Lijepa naša domovina". Svečano otvorenje i pozdrav gostiju poželjeti će dobrodošlicu, načelnik općine Berek, Mato Tonković.

Nastupiti će klapa "prijatelji Berek", te sekcija: "Hrvatska žena Garešnica". Na obljetnici će isto govoriti šef ZUAB-a BBŽ-a Rade Jovičić, uz nastup folklorne grupe "KUD Graničara Čazma".

Pozdrav i svoje mišljenje dati će Franjo Habulin, vođa SABA RH. Uz te predstavnike i ceremonije nastupiti će SKD "Prosvjeta" pod-odbor Garešnica. Prigodan nastup uljepšati će primadona Barbara Othman.

Uz promoviranu "partizansku kapu troroga" i zvijezdu petokraku, okupljeni odati će počast palim partizanskim borcima.

U spomen žrtvama jugokomunističkog režima u petak je, 12. lipnja 2015. godine održana komemoracija kod spomenika u šumi Lugu u organizaciji Odbora za obilježavanje spomena prešućivanim hrvatskim žrtvama II. svjetskog rata i poraća s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće te je održana koncelebrirana sveta misa koju je predvodio biskup bjelovarsko-križevački mons. Vjekoslav Huzjak. Počast su odali, uz rodbinu ubijenih, i izaslanica predsjednice Republike Hrvatske Bruna Esih, koja se i obratila skupu. Govorili su i Đurđica Ištef Benšić, zamjenica župana bjelovarsko-bilogorskog, Anita Blažeković, predsjednica Matice hrvatske Bjelovar te predsjednik Udruge Hrvatski domobran Nikola Matičić te Zvonimir Šeparović.

Zanimljivo je, kako je župan Damir Bajs, znao doći proteklih godina u šumu Lug i tamo držati govore, ove godine je poslao svoju zamjenicu. Bajs je "kameleon" obojen sa svim bojama. Kao što sam već pisao Bajs "ujutro je na ustaškom groblju, a popodne je na partizanskom groblju...

Naša županija BBŽ-a je na zadnjem mjestu po ekonomiji i gospodarstvu i nezaposlenosti, a Damir Bajs, troši novce iz proračuna na "igranke" i gluposti... U ostalom Bajs je Mesićev čovjek, nisu ga izabrali "jadnici i bijednici" u našoj županiji, nego ga je instalirao Mesić.

Branko Stojković
---------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
17. lipanj 2015.
BJELOVAR, 43000
brankostojkovic152@yahoo.com
Članaka; 2623.
++++++++++++++++++++++
095/814-8-290 (Štit)



Post je objavljen 17.06.2015. u 10:07 sati.