Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

POREZNA UPRAVA - 17.774 RADNIKA NISU PRIMILA PLAĆU



ZA NEISPLATU PLAĆE TELEFON 0800 49 49

Porezna uprava objavila je 15. lipnja na svojim Internet stranicama na linku http://www.porezna-uprava.hr/bi/Stranice/Neisplatiteljiplaca.aspx u pdf formatu popis poreznih obveznika poslodavaca i fizičkih i pravnih osoba koje nisu isplatile plaću zaposlenicima za obračunsko razdoblje siječanj, veljača, ožujak i travanj 2015. godine.
Broj pravnih osoba je 4. 858 koje nisu isplatile plaću, a broj zaposlenika koji slijedom toga nisu primili plaću iznosi 15. 330.
Broj fizičkih osoba poslodavaca koje nisu isplatile plaću za siječanj, veljaču, ožujak i travanj 2015. je 968. U tablici u pdf obliku navedena je njihova godina rođenja i mjesto prebivališta ili boravišta. Poslodavci fizičke osobe nisu isplatile plaću 2.444 radnika.


Image and video hosting by TinyPic
Izvor : Porezna uprava

„Ovim putem pozivamo sve radnike koji ne primaju plaću ili nisu primili zaostale plaće, a čiji poslodavac se ne nalazi na objavljenom popisu da to prijave na besplatni broj telefona 0800 49 49. Na osnovi prijave izvršiti će se dodatni nadzor i analiza podataka te će se formirati posebna lista takvih poslodavaca. Isto tako pozivamo radnike da prijave i sve ostale činjenice za koje smatraju da nisu ispravno iskazane“ – piše u okviru informacije Neisplatitelji plaća na web stranici Porezne uprave.

Post je objavljen 16.06.2015. u 23:43 sati.