Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Kukasti U (krst)

Poslovično uspješni hrvatski nogometaši (zajedno s italijanskim) u sumornoj atmosferi praznih tribina (dogovorenih na sastanku Josipovića i Platinija, dok je Josipović još imao novaca poreznih obveznika) odigrali su (to nije igra) utakmicu za pamćenje.
Profesionalci igraju samo za sebe (i svoje vjerne fizioterapeute).

U osvit novog (nogometnog) doba, na travnjaku poljudskog (praznog) stadiona ukazala se gospa ...
Svi su nogometaši molili (i Hrvati i Italijani su katolici) da se nikad više ne ponove prazne tribine.

Koliko god se činili i "slučaj" Šimunić i "slučaj" Norveška planirani, toliko je ukazanje kukastog križa na poljudskom travnjaku još čistiji primjer produciranja "kriznog stanja" kao sredstva razrješavanja normalnog stanja.
Tko god producira krize, krizama remeti normalno stanje.

Normalno je (po ratnim konvencijama) odabrati trenutak podizanja ustanka protiv okupatora (ustaški je pokret ponudio saveznicima (pred vratima) svoj antifašistički identitet, koji su oni odbili (što ne govori o ustašama već o pobjednicima)). Normalno je ustrajavati na negiranju pokolja na Bleiburgu (civila i vojske koji su bježali pred planiranim pokoljem-genocidom pravoslavno-boljševičkih hordi (nedoraslih civiliziranom ponašanju ...)), izbjegavajući očitost odgovornosti britanskih postrojbi koje su u nekoliko sati bleiburškog pokolja svjedočili neciviliziranosti (hordi zla) onih koje su nazivali svojim ratnim saveznicima (potvrđujući svoju neciviliziranost). Normalno je ustrajavanje običnog čovjeka svakodnevno potvrđivati zločinačkoj naravi pobjednika (koji su bestijalnost pravdali lažima).
Normalno je ustrajavati na vlastitom identitetu koji su pobjednici prikazivali zločinačkim (iako međunarodno pravo tvrdi drukčije).

Za dom spremni! (osim sveobuhvatnog proglašavanja hrvatstva zločinom) nije fašistički, ustaški pozdrav ... on je odraz (kulturološkog) određenja Hrvata. Pripadnost katoličanstvu i zapadnoj kulturi (temeljenoj na pravu i privatnom vlasništvu). Određivanje identiteta (izvana) uistinu je necivilizirani postupak iritiranja i nametanja (koje postupno postaje neprihvatljivo). Hrvatska je slobodna (ne u povijesnim granicama). Uz prekrajanje prirodnih granica (tu su potrebu ostvarivali stalnim prozivanjem Hrvata ...), nametanja jugoslavenstva (osporavanja prava na naciju i nacionalnu državu), eksperiment vanjskog formiranja identiteta je postigao krajnji učinak koji takva politika može polučiti ...

Povezivati hrvatstvo sa ustaštvom (a prešutjeti želju ustaštva sudjelovati u svrgavanju fašizma, negirati naciju i nacionalna prava) na nogometnim stadionima je pokušaj nastavljanja politike agresije preko skupina koje nisu politične, militantne ... i samim tim su nesposobne suprotstaviti se organiziranim centrima moći (koji ustrajavaju na agresiji).

Platini je s Josipovićem dogovorio scenarij (oba koruptivna) ostvarivanja (tema razgovora je bilo borba protiv rasizma i nereda na nogometnim stadionima, ili kako to već UEFA službeno naziva ...) političkog upliva.
Ukazanje kukastog križa (simbola drugih naroda i drugih civilizacija, ne nužno nacističkog pokreta) je djelo agenata (zla).
Obračun i s Platinijiem i s Josipovićem tek slijedi. Upamtit će kako nepripremni navijači pripadaju široj sociološkoj skupini (koja nije voljna nijemo promatrati blaćenje cijele sociološke skupine- nacije zbog korumpiranosti dvojice idiota ...)

Hrvatska! Za dom spremni!





Post je objavljen 13.06.2015. u 13:17 sati.