Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Ljeto dolazi...

Blog nije radio.Dosadno...
Vrućina.
Mirno u kasno poslije podne prepustih se odmoru.
Vjetrić puše, žaluzine zatvorene, pas susjeda otišao u park, dječica na terenu ispred solitera još nisu počela sa nogometnim turnirom uz glazbu ...
Milina ...
Mir ... tiho, da se uplašiš. Predajem se svijetu mašte. Kapci mi postaju sve teži, misli se mješaju I lagano tonem u zemlju snova.
E, nećeš, veli jedna muha i sjedne mi na lakat. Nestrpljivo je otjeram tonući u san. Sjeda na koljeno. Poželim da sam konj I da samo tim mišićem mrdnem, ali ne može. Gledam je poluotvorenih očiju koje se ipak sklapaju. Muha se uvrijedi i počne trčati maraton po meni. Cilj je bio na mom čelu koje je dobilo šamarčinu . Rasanih se.
Ha ha ha, okrutno se smijem, vidjećeš ti svog Boška Boškovića, uzimam sprey reklamiran kao odlično sretstvo protiv svih letjećih napasti. Jurim sa sprayem po sobi, ali muha brža ... sakrila se.
Ja nisam, počnem kašljati, gušiti se, kihati, I panično otvaram vrata. Novi roj muha pobjedonosno ulazi u sobu gledajući moje napore da ih istjeram, prezrivo.
Bitka je izgubljena, ali rat nije, I puštam klimu na vjetar, najjače. Muhe nema, ali ni novina, cvijeća, listovi neke knjige se sami listaju.Zavjesa viori prijeteći šalicama s ostacima kave.
Odustajem.
Pijem kavicu I čekam onaj divni dio dana kad muhetine idu spavati.
Sunce zalazi, vatrena kugla nestaje lagano iza brda, a ja idem u zasluženi san.
Oči se sklapaju, tonem, nestajem, nema me. Smeškam se dok me san miluje ...
Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Tras-bum ...
Gooooooooooooooooooool ...
Sve se slilo u jedan zvuk.zvuk budjenja. Pobjednički tim urla kao da je pobijedio na Olimpjadi, a ne na dječjem natjecanju u nogometu pred solitera, zzzzzzzzzzzzzz ... umilini zov komaraca koji kreću u noć.
Pokrivam se preko glave zavlačim pod jastuk, I najzad spavam.
Vruće ... ipak se živa, ili ono što je umjesto zabranjene žive u termometru vrti oko tridesetog podeoka. Izbacujem lakat ispod plahte, koljeno se zavuklo pod deku za svaki slučaj ako slučano padne snijeg ... Komarac me nalazi, zariva se u mene I tijumfalno sprema moju krv za svoju dječicu ...
Krvnički ga gledam ... ljeto je počelo ...



Post je objavljen 13.06.2015. u 12:11 sati.