Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dupla-ljuta

Marketing

Žigolo


Plaćeni ljubavnik, muška kurva, žigolo, ispričao mi je priču o jednoj poznatoj poduzetnici. Upoznao sam ga u kafiću, u kasnim noćnim satima. Bio je nasmrt preplašen i poprilično pijan . Stalno je ponavljao kako je glup i kako će ga kučka ubiti. Platio sam mu pivu i kupio valjda najluđu priču koju sam ikada čuo. Da li je priča istinita ili ne, ne znam. Ispričao mi je, Danijel događaje sa toliko puno detalja, tako uvjerljivo da ni jednog trenutka nisam pomislio da laže. Istinitost njegove priče potvrdili su i novinski članci, koje sam kasnije pronašao.

Danijelova priča:

Danijel je rođen u jednom malom gradiću. On je markantan muškarac, lijepih crta lica i znao je reći ono što žene žele čuti. Njegovi su bili siromašni i bio je jako mlad kada je počeo raditi po restoranima na moru. Prvi posao odradio je sasvim slučajno. Šalio se sa jednom starijom, dobrodržećom Njemicom dok ju je posluživao. Nakon završetka smjene pozvala ga je u svoju sobu. Ujutro kada se probudio, na krevetu umjesto Njemice bila je hrpa novčanica. Bilo je tu više novaca nego što je iznosila njegova dvomjesečna plaća. Htio joj je on vratiti taj novac ali Njemica se odjavila i napustila hotel. Ubrzo je prestao konobariti , postao je žigolo. Radio je isključivo preko preporuka i imao je toliko posla da je mogao birati klijentice. Volio je kockati i čekao je glavni zgoditak koji će ga izvući iz poročnog života koji je vodio. S poduzetnicom Anom, pogriješio je u dvije stvari. Prva je što je pristao da zajedno šmrkaju kokain. Drugo, posudio je i prokockao puno njezinog novca. Našao se tako u nezavidnoj poziciji. Živio je Danijel u zlatnom kavezu i bio prisiljen ispunjavati sve njezine želje. On je nju mrzio a ona je u njega bila ludo zaljubljena. Bila je to patološka veza. Nije Ana mogla ili prije nije željela shvatiti, da je Danijel sa njom isključivo radi novca.

Anina priča:

Jedna nezgoda u djetinjstvu obilježila je njezin život. Kao mala popela se na drvo da ubere trešnje, pala je i slomila nogu. Negdje početkom osnovne škole, roditelji su primijetili da Ana šepa. Ubrzo su otkrili razlog. Noga koja je bila slomljena rasla je sporije i bila je kraća od zdrave. Zbog toga je bila osuđena nositi one ružne crne ortopedske cipele. S godinama desna cipela bivala je sve veća i sve teža. Frustrirana, zavukla se u svoju sobu i provela djetinjstvo u samosažaljevanju. Ništa ne boli više od ruganja vršnjaka i ništa te više ne određuje kao osobu nego tuga u djetinjstvu. Utjehu je našla u čitanju kriminalističkih romana. Htjela je studirati kriminalistiku ali opet zbog noge, roditelji su je nagovorili da je medicina bolji izbor. Nakon završetka studija zaposlila se u bolnici. Tamo je upoznala Miciku, prebogatu udovicu bez nasljednika.
Negdje u to vrijeme, saznala je da postoji operacija pomoću koje joj mogu izjednačiti dužinu nogu. Ta operacija koštala je puno novaca i izvodila se na drugom kraju svijeta. Novaca za operaciju nije imala.
Nije se puno dvoumila, posao je odradila beskompromisno i po planu. Riješila se Micike i uzela njezin novac. Znala je da se obdukcije ne rade na starijim ljudima, pogotovo ako se proglasi prirodna smrt. Pročitala je previše krimića da bi u bilo čemu pogriješila. Ispraznila je Micikin račun i zamela sve tragove. Dala je otkaz na poslu i otputovala na operaciju.

Oporavak nakon operacije bio je dug. U dvorištu bolnice upoznala je starijeg bogatoga industrijalca. Oporavljao se on od srčanog udara i stresnog života. Njemu se svidjela Anina nevinost i mladost. Oženili su se. Ana je bila u zanosu ali ne ljubavnom već zbog toga što je nakon toliko godina mogla opet normalno hodati. Bilo je to previše događaja u njezinom životu i nije se znala nositi sa toliko emocija. S vremenom je počela prezirati starca za kojeg se udala. Riješila ga se na sličan način kao i Micike. Vratila se kao prebogata udovica. Uselila se u prekrasnu vilu na obali i kupila velebni hotel. Jedino što joj je tada nedostajalo u životu je muškarac . Na preporuku poslovne partnerice upoznala je Danijela. Prvi put strastveno je nekoga zavoljela. To što je ona željela, morala je i posjedovati. Vješto je iskoristila Danijelovu kockarsku ovisnost i uz to još ga navukla na bijelo.

Danijela sam upoznao te večeri kada je rekao Ani da je ostavlja. Ana ga je zaključala u apartmanu a ovaj se iskrao kroz prozor u kupaonici i doteturao do kafića. Bio je u apstinencijskoj krizi, rastrojen i u smrtnom strahu za vlastiti život.

„Ne vjeruješ mi ni riječi ? Misliš da sam jebeni džanki i da sve izmišljam zato što si platio piće.“

Odjednom, ispod majice, Danijel izvadi hrpu novčanica od 500 eura. Moglo je tu biti deset, dvadeset ili možda pedeset tisuća eura. Ne znam, teško je procijeniti jer nisam nikada vidio toliko novaca.

- „ Rekao sam ti da se bavi s nekretninama i da uvijek ima kod sebe novaca. Ubit će me zbog ovog. Danas za 500 eura možeš naći ološ da nekoga ubije i zakopa u vrtaču, gdje ga nikada, nitko ne pronađe.“

- „Odi na policiju i ispričaj im sve što si meni ispričao. Lišavanje slobode i porobljavanje su ozbiljni prekršaji.“

- „ Misliš da bi mi povjerovali i jednu jedinu riječ? Za njih sam narkoman, lopov i kockar. Još znaju i kakvim se poslom bavim. A ona je cijenjena poduzetnica. “

- „ Glup si ako to ne razumiješ. “ Slikovito mi je objasnio.

- „Tebi je mozak spržen od droge. Učenje oponašanjem, najprimitivniji je oblik učenja. Uči od svoje gazdarice . “ Sada sam ja pokušao biti ciničan.

- „Misliš da je ubijem? Onako, kako je ona ubila svoje žrtve. “

- „Ne, koji si ti kreten! U kafiću smo punom pijanaca, prošla je ponoć, tu pokazuješ hrpu novaca i uz to si još i pijan. Nije ti ni to dosta nego na glas pričaš kako ćeš nekoga ubiti.“

- „Stavi si odmah štrik oko vrata i riješi problem. “ Bio je to zadnji „pametan“ savjet koji sam mu dao.

Uhvatili su ga nekoliko tjedana kasnije i optužili za ubojstvo poznate poduzetnice. Planirao je to izvesti tako da izgleda kao samoubojstvo. Ostavio je toliko tragova da su forenzičari odmah prepoznali da se tu radi o ubojstvu. Osuđen je za ubojstvo iz koristoljublja.

Devastirani hotel i prelijepa prazna vila kraj mora , svjedoče i danas ovoj tužnoj priči.
 photo sex_zpsshs07lhg.gif
Novinski tekst pročitajte ovdje

Post je objavljen 10.06.2015. u 07:19 sati.