Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

HALJINA



slika: digital art


Obukla sam najcrnju noć i otišla nedaleko od sna gdje se granice pretapaju jedna u drugu i gdje ne postoji mjesto na kojem se duša može sakriti.

Te usne, kojima si ljubio druge, gledam očima tvojim i vidim, da ti se život vraćao unatrag kad si po njihovoj koži ostavljao otiske usana, tako lažne, a u tom trenu tako važne i uz to lice lopova koji krade zadnji izdisaj što ga duša ispušta kad ti šapće “volim te”.

Hej, dušo, zato ću ti ukrasti taj zadnji izdisaj u ovoj najcrnjoj noćnoj haljini u kojoj ti dolazim i ostavljam moj otisak na tvojim usnama i onda, kad je najbolnije i onda, kad ostaje samo suza slutnje, gorke šifre tvoje ljubavi zauzimaju svoj sat u mom dnevnom rasporedu pa se vrlo taksativno postavljaju kao imperativ mog trenutka.

Ne, obukla sam najcrnju noć i odlazim tako blizu snu, da bih zaboravila čak i sebe i još više kliznula niz noćnu tamu u beskraj ljepote ništavila.


napisano: 16.03.2013. u 19.15h, a objavljeno 23.04.2013. 08:46h na portalu Magicus; pjesma je iz 4. zbirke "Plesač na žici"
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=93505


http://www.digitalne-knjige.com/varga4.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7889-53-1
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.



Post je objavljen 05.06.2021. u 13:19 sati.