Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/otrov

Marketing

Frustracija 334

Nije baš frustracija koliko ideja kako olakšati rad HMP na Braču.

Naime, nedavno sam čula da žene na Braču (kao i većina čudakinja sa juga i susjedne nam države) ne peru kosu kad imaju "stvari" jer će im onda iste te "stvari" stati.

Tom logikom dolazim do zaključka da je hitna pomoć jedan ogromni kurac pun neznanja. Pogledamo li bračke zaključke, dovoljno je u kola hitne pomoći staviti čarobnu kutiju. Neka bude recimo plave boje, da se maknemo od uobičajene crvene a i da bude uočljiva. U tu kutiju treba staviti šampon - u vrijeme turističke sezone H&S, za vrijeme zime zbog manjeg obujma posla može obični od koprive. I neka kutija bude na vidljivom te lako dohvatljivom mjestu.

Što smo time postigli? Pa brzinu i učinkovitost - naravno! Kada vrla HMP dođe do unesrećenika koji krvari dovoljno je posegnuti za plavom kutijom, kružnim masirajućim pokretima žustro oprati kosu i krvarenje magično prestaje. Metodu mogu koristiti i preventivno ako sumnjaju na potencijalno unutarnje krvarenje, jer ako zaustavlja "stvari" što li tek onda čini recimo subduralnom hematomu!

U krajnjoj liniji, novi svjetski način rada uvelike može pozitivno utjecati na turizam, možda se netko sjeti usput ponuditi skok bez padobrana ili gutanje kuhinjskih noževa. Na kraju balade - riješenje potencijalnog ranjavanja je ionako nadohvat ruke.

Post je objavljen 27.05.2015. u 12:45 sati.