Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Nečarobnjački priručnik



NEČAROBNJAČKI PRIRUČNIK

Umjesto toga da se zabrinjavamo oko toga zasto nismo carobnjaci (buduci da je to pitanje na koje jedino sami mozete odgovoriti)...

Necarobnjacki prirucnik

Umjesto toga da se zabrinjavamo oko toga zasto nismo carobnjaci (buduci da je to pitanje na koje jedino sami mozete odgovoriti), uzet cemo nekoliko stranica iz jednog poglavlja "Necarobnjackog prirucnika", nazvanog "Kako carobnjaka pretvoriti u zabu krastacu". A ako vam nesto iz ovoga zazvuci jako poznato, mozda cemo po tome znati tko je jos citao i koristio taj prirucnik.

1.- Uvjeri ljude da "NISU" magicari. Buduci da je svatko magicar, potrebno je ljude uvjeriti da to nisu, pa onda i nece biti. Ako ste uspjeli, nemojte dalje ni citati. protuotrov: Sjetite se kako ste veliki: vi vec jeste magicar.

2.- Velicaj poziciju zrtve i uci ih kako da to postanu. Jednom kad prihvati ulogu zrtve, carobnjak se odrice svojeg prava na stvaranje stvarnosti. Zrtvama se stvarnost dogadja: ona je nepravedna, i nije takva njihovom krivnjom. Tako da se nikad i ne moraju zagledati u svoju nutrinu, u kojoj bi otkrili svoju kreaciju. protuotrov: Prihvati odgovornost za svoj zivot.

3.- Pomjesaj im i pobrkaj Sustave Vjerovanja. Vjera je pogonski motor kreacije. I najmanji kvar na vjeri u magijski cin izbacit ce ga iz tracnica. U tom poduhvatu "autoriteti" mogu biti od velike koristi. protuotrov: Nemojte snagu pridavati autoritetima i vjerujte vlastitom iskustvu. Zapamtite: vjera je motor kreacije.

4.- Predstavi im Novo Znanje kao nesto zastrasujuce i nedostupno. Novo znanje je kljuc koji otkljucava stare sustave vjerovanja i otvara vrata sve vece i vece stvarnosti. Nadalje, znanje ucvrscuje necije vjerovanje u stvarno djelovanje svemira, osnazujuci time Magicare. Zato, posegnite za najdrasticnijom protumjerom: strahom. protuotrov: "Trazi i naci ces, kucaj i otvorit ce ti se"- Matej 7:8

5.- Neka im magicari izgledaju jezivo, a biti magicarem opasno. Prosvjetljena bica magneticno isijavaju, i zude za tim da svakoga prosvjetle. Ukloniti ih na ovaj ili onaj nacin znaci ukloniti i taj problem, a druge odvratiti od toga da idu njihovim stopama. protuotrov: Pronadji one od kojih mozes uciti mudrost i -uci.

6.- Natjeraj ih da lazu. Laz predstavlja kidanje veza sa stvarnoscu. Ona rascjepljuje i samog lazljivca, cineci ga nalik na podijeljenu kucu. Laz takodjer rascjepljuje integritet njegova sustava vjerovanja, cineci tako i svaku magiju koju radi bezvrijednom. Zbog toga, ucinite laz prihvatljivom. protuotrov: Trenutak prije no sto izuste laz, zapitajte se: sto mi se najgore moze dogoditi ako kazem istinu, i je li to cega bi me laz postedjela dovoljno vrijedno da zrtvujem svoje magijsko nasljedje?

7.- I da se nikad ne zagledaju unutra, u sebe. Iako je posljednje, ovo pravilo kljucno je za sva gore navedena. Ako ljudi nikad ne pogledaju unutar sebe, nikada nece ni otkriti istinu o tome tko su i sto su zapravo. Zbog toga, uvjerite ih da se prava sreca nalazi izvan njih. protuotrov: Ne slusajte - gledajte unutra.

A, samo u slucaju da ste upravo vi carobnjak koji je pretvoren u zabu, "Necarobnjacki prirucnik" nudi i protuotrove za sve gore navedeno. Napomena: Tekst preuzet iz knjige: KOJI K.... UOPCE ZNAMO?, otkrivanje beskrajnih mogucnosti za mijenjanje svakodnevne stvarnosti. William Arntz, Betsy Chasse i Mark Vicente, koautori filma s Jackom Foremom i Ellen Erwinom. Zagreb, 2006.


Post je objavljen 23.05.2015. u 08:31 sati.