Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Go u Folki i još po negdje

Folka 19. 05. 2015.

Bio je ovo nešto drugačiji utorak goa u Knjižnici 'Ivane Brlić Mažuranić' u Folnegovićevom naselju u Zagrebu. Svaki utorak ovdje od 17 do oko 19:30 moguće je igrati ili naučiti igrati go. Voditelji su u tome, u poslijednje vrijeme, Mladen i Vladimir.
Vladimir je, nažalost, ovaj puta bio sprijećen doći.
Odmah po dolasku uhvatila me voditeljica knjižnice teta Mirta. Knjižnica se uključuje preko Gradskih knjižnica u gradsku akciju 'Pravo doba'. Tema vodilja te akcije je život u trećoj životnoj dobi.
Kao primjer čovjeka u trećoj životnoj dobi, a koji godinama djeluje na širenju igre Go, predlažu me da sudjelujem opisom toga rada u knjižnici. Prihvatio sam, jer svaka dobra riječ o Gou je za mene blagodat. Go je više od igre.
Pa eto, u petak 22. 05. 2015. od 12 sati nastupaju na Velesajmu Knjižnice Grada Zagreba u sklopu čega će se čuti i o igri Go.
Dogovorismo sudjelovanje Goa, kad evo Damjana. Vidim ga ovdje nakon skoro dvije godine. Zadnji susret sa goom mu je bio na turniru na Filozofskom fakultetu, kada je izgubio sve partije. Nije lako izgubiti, ali ostaju tragovi zanimljivosti i ljepota igre. Nisam ga trebao puno nagovarati za partiju. I odigrali smo jednu sa puno priče, uputa, analiza i opisa. Morao je otići ranije. Ostao sam sa osjećajem da ćemo se uskoro ponovo sresti za pločom uz ovu lijepu igru.


Lijevo: Damjan ponovo uz Go.
Desno: Ivan i Oto otkrivaju ljepote crnih i bijelih kamenčića.

Proletjela je tuda i Lana odigravši jednu na 9x9. Podsjeća me na vjetar.
Za kraj današnje igre goa u Folki dolaze Ivan i Oto. Ivan mi kaže da je već to igrao, a Oto da mu je to prvi susret sa Goom. Uzimam dvije 9x9 i lrećemo sa dvije istovremene. Pokazujem, objašnjavam, odgovaram na pitanja i slažemo crne i bijele kamenčiće do prvoga zarobljavanja. Vidim da im ovo nije tek puko stavljanje kamenčića na sjecišta crta na pločama. Svidjelo im se i nadam se skorim novim igrama goa sa njima.
I još jedna radosna vijest. Tokom lipnja, srpnja i kolovoza će se opet ovdje igrati vikend go-turniri.

... i po nešto još

- U ponedjeljak 18. 05. 2015. održali smo prezentaciju Goa na Edukacijsko Rehabilitacijskom Fakultetu u Zagrebu.
- U petak 15. 05. 2015. predstavljen je Go posredstvom Gradskog Poglavarstva Siska pedagoškim radnicima koji rade sa djecom sa teškoćama u razvoju, a izražena je i namjera prema redovnim školama i okupljalištima mladih. Tu slijede dalje aktivnosti na razvoju igranja goa.
- Branko pokreće igranje goa u Lipovljanima. Radilo bi se na Osnovnoj školi. Priprema se u rujnu 1. Otvoreni go-turnir Lipovljana.
- U četvrtak 21. 05. 2015. Ranko organizira demonstraciju borilačkih vještina, kojih je trener. Zna on i Go. Ustupiti će mjesto i Gou. Mjesto događanja će biti Osnovna škola grofa Janka Draškovića, Vrapčanska 7 (sa lijeve strane gledajući prema sjeveru). Sa Črnomerca autobus 225 "Gornje Vrapče". Početak u 17:00.
- Da, da, da, ima toga još; i to nekako sve više ovdje u nas.

bl. Muradenu


Post je objavljen 20.05.2015. u 14:39 sati.