Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

MI SMO DRUŠTVO U KOJEM SE PREŠUČUJU MNOGE STVARI (2)



STRAVIČNE INFORMACIJE O KOJIMA BJELOVARSKI MEDIJI NE GOVORE NITI PIŠU:

Danas, 16.05.2015., kad sam išao kraj tržnice u Bjelovaru, pogledao sam kako radi taj semafor, na raskršću gdje je 13. svibnja 2015., poginuo Miran Fejer (25) iz Trojstvenog Markovca.

Promatrao sam i ustanovio da semafor uopće dobro ne radi.

Kad se sa crvenog svjetla pali sljedeće signalizirajuće svjetlo žuto, koje ne zadržava se više od "dvije sekunde" i zatim se odmah upali zeleno.

Vozila koja se nađu u križanju ne mogu za to kratko vrijeme izaći van.

No, vozač osobnog automobila "renault clio" ušao je izdaleka na žuto svjetlo, te on nije stajao i čekao da semafor po redu upali crveno-žuto i zeleno svjetlo. Što znači da se je kretao oko 50 kilometara na sat.

Po fizici i mehanici: Sila akcije je suprotna sili reakcije. Uzmimo: Daje motor išao 60 kilometara na sat i auto 50 kilometara - to čini da udarac je bio 110 kilometara na sat.

To se vidi po vozilu (renault clio) koje se je tek zaustavilo i više od dvadesetak metara dalje od dodirne točke skutera - koji se pravilno kretao po svojoj desnoj strani.

Dakle, daleko bi bila drugačija situacija po motoristu, da je auto čekao da se upali zeleno svjetlo i da krene. Taj 64-godišnji vozač bi sigurno obratio pažnju na lijevu - njemu i desnu stranu...

Kada je na mjesto događaja, tj. na mjesto prometne nesreće došla prometna policija, nije smjela isključiti semafor, dok sudski vještak i istražitelj ne utvrde - da li je prometna signalizacija ispravna.

Nije u redu - da je netko po gradu pustio glas "bubu" - kako je vozač skutera prošao preko "crvenog svjetla" i da je upravljao motorom u pijanom stanju. Gotovo zbog takve propagande od nikoga nisam čuo; da je nešto pozitivno rekao za toga mladog čovjeka koji je stradao...

Vidio sam na mjestu nesreće neke policajce u civilu i neke koji su u mirovini, oni su bili potpora vozaču osobnog automobila "renault clio". Očito je, da netko nekoga tu štiti...

---------------------------------------
Branko Stojković iz Bjelovara
---------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
16. svibanj 2015. (subota)
ŠTIT - Udruga
Erste banka : HR 482 40 200 611 00 732 757
Tel/mob: 0958148290
URED. Ul. Masarykova 8. BJELOVAR, 43000
brankostojkovic152@yahoo.com
Članaka; 2579.


Post je objavljen 16.05.2015. u 21:48 sati.