Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/prokleti

Marketing

Izdajice među nama

Još od pamtivijeka Hrvatska je bila sjebana zbog izdajica (Kralj Dmitar Zvonimir ubijen od vlastitog naroda).
Mi nikada nismo bili složni kao narod, jedinstveni. Možda dijelom zbog etničke nehomogenosti, zapravo, vjerujem da je to jedan dio. Ali zbog Hrvata pizda, kojima ništa hrvatsko nije sveto; niti zemlja, niti ime, ništa.Tko je najviše ubijao Hrvate nakon drugog svjetskog rata (UDBA)? Hrvati! Pizde izdajničke.
TO je po meni, glavni problem u našoj državi - domaće izdajice. Lopovi koji mogu pokrasti svoj narod i svoju jedinu domovinu. Gadovi kojima je vlastiti interes važniji od Hrvatske.
Mi se jedino možemo ujediniti kada nekom djetetu treba skupit' novce za operaciju. Prestrašno!

Toliko je rasprava koja je bila "prava" Hrvatska tijekom drugog svjetskog rata, jer je Hrvata bilo na obje strane.
Po meni, odgovor je vrlo jednostavan - tko je imao hrvatski grb na kapi, a tko sovjetsku zvijezdu? Tko je pucao na hrvatsku šahovnicu? Bila NDH njemačka "satelit" država ili ne, ali bila je HRVATSKA. S hrvatskim pismom, hrvatskom zastavom, hrvatskim grbom!
Stoga, govoriti kako je samo pobjednička, antifašistička (ljudi ne znaju razliku između fašizma i nacizma, usput), partizanska opcija bila "prava" hrvatska, koja se borila za slobodu, jednakost, divnost i krasnost, tralala..., te govoriti kako je Bleiburška tragedija (najveća tragedija hrvatskog naroda u povijesti, usput) samo parada za veličanje "fašističke NDH", je tipičan primjer na početku teksta navedene - izdajničke pizde.

Nikada, ali NIKADA mi Hrvati nećemo biti jedinstveni i složni, kakvi bi trebali biti. Nikada to nismo ni bili, glupo je misliti da ćemo ikada i biti. Žalosno.
Možda je to u nama samima, možda nas je previše sjebala povijest (jedni su htjeli ići s križarima, drugi nisu, jedni su bili za seljake u seljačkoj buni, drugi nisu, jedni su bili divni s Turcima, drugi su protiv njih ginuli, jedni su se slizivali s Mađarima, drugi su ih prezirali, jedni su obožavali Austrijance i Njemce, drugi su na njih povraćali...jedni su bili u vojski Nezavisne Države HRVATSKE, a drugi partizani... jedni su plavi, a drugi crveni... i tako dalje, i tako dalje...), možda su nas sjebali Turci pomuslimanivši hrpu Hrvata, možda naseljeni Srbi, ... ne znam.

Koji je recept? Pravilno educirati djecu, učiti ih pravim vrijednostima, kako se voli Hrvatska, što znači zastava i himna, ukazati na svu ljepotu, podučiti povijest... a ne im trpati glavu glupostima kako je Jugoslavija bila savršena i učiti ih drkati na Staljina i Titu.
Možda je to prvi korak za svjetliju budućnost, ako će je ikada biti.

Za dom!

Post je objavljen 13.05.2015. u 09:44 sati.