Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framasvetiduh

Marketing

Nacionalno hodočašće OFS-a i Frame

U subotu 25. travnja nas tri člana Frame smo se uputili u Vukovar. Tamo je povodom 800. obljetnice rođenja sv. Ljudevita bilo Nacionalno hodočašće OFS-a i Frame. Prije samog dolaska u Vukovar navratili smo u Vinkovce gdje smo pokupili ostatak ekipe (još jednu članicu zubo) i kod nje se malo okrijepili. Nakon što smo došli na željeno odredište uputili smo se u crkvu sv. Filipa i Jakova gdje smo proslavili Svetu misu sa 500-tinjak vjernika. Nakon euharistijskog slavlja domaćini su pripremili za sve nas ručak njami. Poslije ručka i susreta sa našim nacionalnim duhovnim asistentom fra Vladom, protegnuli smo noge gradom. Ohlađeni sladoledom fino vratili smo se u crkvu gdje je održano lijepo klanjanje nadahnuto životom sv. Ljudevita i čašćenje njegova kipa koji se inače nalazi u crkvi. Time je hodočašće došlo svome kraju, no ne i za nas nono.
Mi smo posjetili Spomen-dom Ovčara gdje smo se prisjetili naših branitelja i svih koji su svoje živote dali za našu domovinu. Zatim smo se uputili prema Vučedolu te zatekli zatvorena vrata i radove koji se (valjda eek) bliže kraju. Posjetili smo i memorijalno groblje na kojem smo se pomolili za pale heroje, zatim Vodotoranj i dvorac Eltz te smo se nakon toga uputili prema Vinkovcima gdje smo se smjestili kod naše nekadašnje članice M. M. M. kiss Nakon hodočašćenja smo još prohodali nasipom uz lijenu rijeku Bosut pa otišli na pizzu i opet kod ostatka ekipe. Izmoreni, radosno/i smo otišli na počinak zijev.
Ujutro, nakon doručka smo krenuli na Misu i to u crkvu sv. Ante, no kako nas je internet prevario, brže-bolje smo stigli u Novo Selo. Nakon mise smo ručali kod ostatka ekipe (koji se, otkrivamo, zove M. M. smijeh), te posjetili izletište Kunjevci gdje smo se svi zajedno družili uz kavu i više-manje pitomog srndaća. Za sam kraj našeg hodočašća posjetili smo Đakovo i njegovu katedralu i jednu slastičarnicu te u pozitivnom duhu krenuli za Zagreb gdje smo još stigli i na dio susreta thumbup.

Post je objavljen 01.05.2015. u 10:46 sati.