Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

KLOŠAR U BJELOVARU DIGAO NA NOGE "SEDMU SILU" MEDIJE



U Bjelovaru postoji čovjek koji je nekada radio u bivšoj tvornici TAD, on je bio šef računovodstva. Između ostaloga on je završio od škole i ekonomski fakultet. Dok je ta firma propala, onda propao je i Vladimir Vertuš, koji je završio na ulici kao klošar. Odao se prosijačenju i skupljanju odbačenih plastičnih boca. Njega se je često moglo vidjeti kako se zavlači u kontejnere za smeća i iz njih vadi odbačene stvari.

Taj čovjek iz smeča vadio je na vreće bačenoga kruha. Vertuš je u Bjelovaru napravio na desetak mjesta hranilište za golubove. Tamo im je donosio stari kruh i napravio posude za vodu. Sve je to bilo ružno gledati. Ta hranilišta su se nalazila uglavnom na zelenim površinama u parkovima, neka od njih, kod nekih kontejnera ili ulaza u objekte... Tu su bile nabacane gomile kruha. Masovno su se tu golubovi skupljali.

Scena je dosegnuo vrhunac; kad jučer je jedna žena došla s zračnom puškom ispred ulaza u skladište "Konzuma" (ul. M. Hrvatske) i gađala golubove. Navodno je i ubila nekoliko golubova. Tada je Vertuš došao na svoje hranilište i imao je što vidjeti.. Kažu neki koji su ga tamo vidjeli, da je plakao kao malo dijete... Čak je otišao u policiju prijaviti taj slučaj. Za Vertušov plač su saznali i bjelovarski novinari pa su se u samilosti "osovili kao bikovi na zadnje noge" i uhvatili se posla - da saznaju čak i preko policije - tko je ta žena.

Iz ovoga svega se vidi cijelo licemjerje "sedme sile" novinarske u Bjelovaru. Kad netko napadne poštenoga čovjeka o tome se ne piše i ne govori... Jer o velikim kriminalima se ne smije pisati. Nitko ne plače za ubijenima i nestalima u ovom ratu. Ali se plače za golubovima i dobro uhranjenim psima.. Meni je žao što je taj čovjek postao bolestan i što je poludio, ali očito i novinari od njega nisu ništa bolji...

---------------------------------------
Branko Stojković iz Bjelovara
---------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr

15. travanj 2015. (srijeda)
ŠTIT - Udruga
Tel/mob: 0958148290
Članaka; 2534.

Post je objavljen 15.04.2015. u 13:30 sati.