Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/srebrnesvinje

Marketing

NEIL YOUNG & CRAZY HORSE - Everybody Knows This Is Nowhere (1969.)

Druga LP ploča kanadskog kantautora Neila Younga i njegove grupe Crazy Horse zaslužuje da bude prezentiran čitateljima i slušateljima dobre glazbe na mojem blogu. Album sadrži tri pjesme koje su postale standard u mladih nastup repertoara: " Cinnamon Girl "," Down By The River "i" Cowgirl In The Sand ", a zanimljivo je da su one one su napisane,u bunilu kad je Young imao visoku temperaturu (39,5 ° C). Godine 2003., album je bio rangiran broj 208 na Rolling Stone magazina popisu 500 najvećih albuma svih vremena . Young je glavni vokal pjesma na pjesmu "Everybody Knows This Is Nowhere" (na izvornom albumu) bila je zapravo privremeno brisani vokal pjevan nisko vrteći natrag mikrofon na mikseti, bez efekata kao što su reverb. Youngu se svidio taj kontrast tijekom snimanja ploče i takva vrsta snimanja je postala jedan od njegovih brojnih inovacija.


Nakon objavljivanja ploča nije dobila uglavnom povoljne recenzije od kritičara. Bruce Miroff od Rolling Stone je napisao povoljnu kritiku, opisujući Youngov glas kao "vječno žalostan, bez sentimentalno i patetično. To upućuje na svijetu u kojoj tuga je temelj svega [...] jer svijet je prepoznatljiv za većinu nas, pa je zato Youngovo pjevanje neobično . " Unatoč navodeći da je "u nekoliko aspekata [Album] zaostaje svog prethodnog truda", te da "lirizam prvog albuma može se naći samo u nesvijest tragovima", on je otišao na to reći da je album "ima dovoljno nagrade. Young-a Glazba djelomično čini za nedostatak milosti po njegovom energijom i njegovom osiguranju. " Robert Christgau ocijenio Album B +, navodeći da je "Young je čudan umjetnik, a on nije bio kao kritičar na njegoj strani , ali unatoč tome smatrao je da ipak ima nešto na tom LP -ju "

Međutim, kasnije mišljenja su pozitivnija. William Ruhlmann website glazbeni baze podataka Allmusic ocijenio album pet od pet zvjezdica. Ruhlmann izjavio da je "izdao samo četiri mjeseca nakon što je njegov prvi album , [on] je bio gotovo potpuno odbacivanje tog poliranog napora." On je istaknuo da je "Cinnamon Girl", "Down By The River" i "Cowgirl In The Sand" su "korisni kao okvira na koje se objesiti proširene improvizacije Young igrao s Crazy Horse i odražavaju prijeteći ton njegovog pjevanja." On je zaključio da je album "postaviti glazbeni uzorak Young i njegovi brojni glazbeni potomci slijedili otkad [...] i puno suvremenih bendova bili svira glazbu očito pod utjecajem njega." Mark Richardson je Pitchfork Media ocijenjeno Album 10 od 10 bodova, navodeći da je "otvaranje riff na" Cinnamon Girl "briše sjećanje Neil Young u potpunosti oko pet sekundi" i da je "Crazy Horse su labave i neuredan, privilegiranje utor i osjećaj iznad svega." On je također rekao da je "Youngovo pjevanje zvuči ugodno i sigurno, sa svestranim glasom koji je promijenio izuzetno malo u 40 godina od" i zaključio da "je vrsta velikog praska za mlade, guste trenutak kreativne eksplozije koja vidio mogućnosti širi na sve strane. Slažem se u potpunosti sa takvim pozitivnim ocjenama ovog LP - ja.

 photo 7aa2aa2f-2862-4819-8c04-f9b5f919adb5_zpstyme00rz.jpg


Popis Pjesama:

All tracks written by Neil Young.

Side One:

1."Cinnamon Girl" – 2:58
2."Everybody Knows This Is Nowhere" – 2:26
3."Round & Round (It Won't Be Long)" – 5:49
4."Down by the River" – 9:13

Side Two:

5."The Losing End (When You're On)" – 4:03
6."Running Dry (Requiem for the Rockets)" – 5:30
7."Cowgirl in the Sand" – 10:06

Personnel:

Neil Young — guitar, lead vocals
Danny Whitten — guitar, vocals
Billy Talbot — bass guitar
Ralph Molina — drums, vocals
Bobby Notkoff - violin on "Running Dry (Requiem for the Rockets)"
Robin Lane - harmony vocal on "Round and Round


PREUZMI

PREUZMI 2







Post je objavljen 15.03.2015. u 13:23 sati.