Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijanka-vegetarijanka

Marketing

Da sam predsjednica

Kako ne bi bilo pomutnje, nikada nisam imala političke ambicije pa čak i da sam normalna (pod normalnim mislim da jedem meso jer 95% ljudi misli da nisam normalna jer ga ne jedem). Ideja za razmišljanje pala mi je nakon dvije stvari iz vijesti – poslije sastanka u UN-u naša je novoizabrana predsjednica otišla na ručak s oko sto Hrvata iz dijaspore i – u razgovoru s Hillary Clinton zaključila je da u nekim dijelovima svijeta žena vrijedi manje od koze.

Dakle, kako bi sve to na trenutak izgledalo da je predsjednica ili predsjednik ili bilo koji visoki politički dužnosnik (bez obzira koje države) savjesna osoba koja ne želi jesti meso i koja životinje ne smatra nižom vrstom? Kao prvo, nema šanse da bi jedna takva osoba uopće dobila potpise za kandidaturu za predsjednicu/ka, a i kad bi se to nekim čudom dogodilo, tko bi glasao za jednu takvu nenormalnu osobu?

U planu i programu takve/og predsjednice/ka stajalo bi: 'Hrvatice i Hrvati, građanke i građani, seljaci i seljanke, homo i hetero, pripadnici svih manjina, zalagat ću se za ukidanje potpora na meso i mlijeko, ali zato ću se svojski potruditi da više nijednu brokulu ili tikvicu ne uvezemo iz Italije, Španjolske, Makedonije i drugih zemalja jer u bogatoj državi kao što smo mi, moramo imati mjesta za takvo povrće i još mnogo drugog voća i povrća. Draga moja Hrvatsko, zaboravi na svinje fajferice i kokoši hrvatice, razmišljaj o budućnosti, o održivoj budućnosti jer jedino na taj način moći ćemo je dočekati! Draga moja Hrvatsko, razmišljaj o suosjećanju jer svi smo mi većinom deklarirani vjernici i tako bismo se i trebali ponašati, ali u istinskom smislu vjere! Također, kada znate kako ću se i koliko brinuti o pravima životinja te zaštiti okoliša, onda možete samo zamisliti koliko ću se zalagati i brinuti o pravima svih vas, ljudi, mojih sudržavljana i partnera u ovom ogromnom poslu koji se zove vođenje i predstavljanje države. Ne zaboravite – svi smo povezani, što se događa najsitnijem stvorenju, događa se i nama.'

I što bi se dogodilo da jedna takva predsjednica ode na neki ručak, službeni naravno? Po tome kakvi su ti ručkovi vidimo jer se oni koji nas predstavljaju veoma brzo rašire već nakon pola godine mandata. Dakle, dođe predsjednica na ručak sa 100 Hrvata u dijaspori, a ona ne jede meso. Au, pa tko bi je takvu uopće i pozvao?!

Ili nađe se ona s Hillary i kaže: 'Je, žene su danas u mnogim dijelovima svijeta obespravljene, ali znaš li ti draga moja Hilary kako se upravo sad, dok ti i ja ovako ugodno ćaskamo, događa na milijune silovanja životinja, da ti i ne kažem kako ih se drži na farmama da se ne mogu ni okrenuti, a kad ih vode na klanje zabijaju im metalne šipke u rektum, i to ne samo u nekim dijelovima svijeta već baš u svim, ha?!'




Post je objavljen 13.03.2015. u 12:10 sati.