Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

ČUDNI SU PUTEVI I TOKOVI ŽIVOTA HRVATSKIH MILIJARDERA (5)



OČITO JE; DA RADI SE TRALJAVA ISTRAGA O ZAGORSKOM MILIJARDERU BOŽIDARU GORUPU

Nakon što je nestao zagorski milijarder Božidar Gorup od kuće je otišao još 19. siječnja 2015., danas se od policije doznaje kako zadnji Gorupov trag vodi u Beograd. Je li Zagorski tajkun u bijegu? Ili je ubijen? Zasad još nema odgovora. Jedino što su za sada ostale propale firme ii slom poslovanja. Gorup duguje 350 milijuna kuna dobavljačima robe - a kutinskoj Petrokemiji duguj oko 100-tinjak milijuna kuna za umjetnu gnoj. Firma "Gorup d.o.o., je uzimala od drugih poduzeća repromaterijal koji nije platila. Obitelj Gorup se je bavila i imala firmu za uvoz i izvoz žitarica. I firmu za proizvodnju Bio-dizel goriva, u koju su navodno uložili 0 milijuna Eura.

Kako je došlo poslovanje Božidara Gorupa i do Bjelovarsko-bilogorske županije i do općine Rovišće, gdje je na vlast HDZ-e. U Rovišću živi umirovljeni general Mile Ćuk i ostali njegov kriminalni klan. U Kovačevcu pokraj Rovišća, živi i bivši HSS-ov župan BBŽ-a Željko Ledinski, očito je i on toj igri. Nedugo je u Kovačavac dopremljeni specijalni teret za firmu od Božidara Gorupa. A radilo se je o ogromnim silosima i rezervarima, za proizvodnju goriva, tj. za proizvodnju električne energije, koje je vrijedno 4 milijuna Eura. Gorup je bio izvoznik pšenice za Ukrajnu, oni opravdavaju svoje propalo poslovanje sa - ukrajnskom krizom i ratom... Mrežu BIOPLIN ROVIŠĆE d.o.o., Zagreb, možete pogledati na internetu kako je razgranata.

Božidar Gorup, šef Uprave i osnivač jednom moćnog carstva Gorup d.o.o., i jedan od najuglednijih poduzetnika u Zagorju, nestao je kako se to kaže "preko noći". U opisu inernoga opisa navodi se: da je visok 182 centimetra, nosi cipele broj 42, ima prosijedu ravnu kosu, kestenjaste male oči, ravan nos, ovalne uši, četvrtasto lice te ožiljak od operacije slijepog crijeva. Božidar Gorup vodi se da živi na adresi: Tomaševec 2., 49290 Klanjec , Hrvatska. Glasnogovornik Policijske uprave krapinsko-zagorske Zoran Lončar je rekao da se greška u datumima potkrala njegovom krivnjom jer je u Nacionalnu evidenciju nestalih osoba upisao datum prijave Gorupovog nestanka umjesto datuma otkad više nije viđen. U evidenciji je to sada ispravljeno. Moguća su i iznaniđenja, da u igru je umješan i gradonačelnik Milan Bandić, koji se je ponovo našao u pritvoru.

Sada e otkriva da Božidar Gorup je imao dav mobitela. Jedan je navodno ostao na punjaču, jedni kažu ugašen, drugi kažu upaljen. Ne znamo što bi danas rekla kolegica i prijateljica Đurđa Adlešič, o nestanku svog kolege iz HSLS-a. Gorup je razgranao mnoga poduzeća po Hrvatskoj, i po Koprivnićko-križevačkoj županiji i Virovitičko-podravskoj županiji. Imao je firmu SILOSI PITOMAČA d.o.o. Silosi Pitomača je društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu, proizvodnju i usluge. Božidar Gorup, rođen je; 29.11.1964., Tomaševac, Tomaševac 2. Firma je uvedena pod rednim brojem: 162 Gorup d.o.o. Tomaševac 2 , Klanjec 59013770021, dana 8. svibanj 2013. dala je novac 2000,00 za donaciju Hrvatskoj seljačkoj stranci u Zagrebu, Zvonimirova 17., OIB: 56890881647., novac je uplaćeni na račun HSS-a 2360000-1101314696. Božidar Gorup ima registrirane tvrtke, kao direktor na Trgovačkom sud u Bjelovaru - Godina osnivanja: 2005. Matični broj subjekta: 010056923. Dok policija glumi "Zagorskog Dudeka" zamotavaju se i brišu tragovi velikih kriminalnih radnji...


Nastavak priče slijedi....

Branko Stojković iz Bjelovara
http://crostojkovic1958.blog.hr
ŠTIT - Udruga za ljudska prava
Članaka; 2482.



Post je objavljen 12.03.2015. u 12:59 sati.