Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dusedvije

Marketing

Zlatno pravilo

U današnjem evanđelju Isus nas poziva da otkrijemo moć molitve.
Pa nam kaže:
"Molite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! Jer svaki koji moli, prima; tko traži nalazi, i tko kuca, otvara mu se. (Matej 7 1-8).
Poziv je to da mu vjerujemo da otvorimo svoja srca , oslobodimo misli i molimo ga da nam bude posrednik kod Oca.
"Molite i dat će vam se!".
Dali sam u stanju smiriti svoj nemir, uroniti u dubinu svojeg bića i potražiti što je to što mi doista treba. Da sada sretnem Isusa i u svim teškoćama koje me pritišću. Dali bih znao izvući ono što je najpotrebnije mojem životu?, bih li znao raspoznati bitno od manje bitnog, svjetovno od duhovnog, ono što znači imati život u miru, radosti ljubavi prema sebi i tom istom mjerom prema drugima ili bih nešto kratkoročno svjetovno kao novac ili imati više što daje privid zadovoljstva koje traje dok traje.
Znam li koje su moje vrijednosti, koji su moji korijeni, živim li u suglasju sa tim ili lutam da bih se našao u bespućima . Što bih ga molio?
. Isus tvrdi "dat će vam se!".
Ispovijeda vjeru u Oca koji je dobar i dati će nam obilno ono što je za nas dobro ako ga molimo.

Kako je uvijek u izričaju jasan i nedvosmislen dodaje nam i :

Zlatno pravilo
"Sve što želite da ljudi čine vama,činite i vi njima! U tome je sav Zakon i Proroci." (Mt, 7, 12)

Opet pitanje kako se ja odnosim prema drugima, jesam li upisao u srce i razum to zlatno pravilo, pa i moje životno ponašanje vidljivo iz ophođenja s svima koje susrećem, ili sam dopustio da me zavedu ponude svijeta u kojima je križ, trpljenje, milosrđe nazadni ostaci prevladane ideologije.
Ma koliko svijet tamnim bojama ispunjava obzorja, ideologijama smrti , kvazi ljudskih prava, sloboda bez odgovornosti i.t.d.
Za nas koji vjeru ispovijedamo, vjera je izbor načina života. Put kojim Isusa sljedimo i njegovu riječ slušamo i čuvamo u srcu. Dao Bog da iz dana u dan sve više svjedočimo tu našu istinu, tu radosnu vijest za cijeli svijet.
Mir vam i blagoslov!
IŠ-m

Post je objavljen 26.02.2015. u 22:07 sati.