Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boljizalet

Marketing

Vampiri su svuda oko nas

Ponovo sam ovih dana veselo konstatirala kako sam posve zadovoljna aktualnom zrelom životnom fazom. Konačno sam naučila othrvati se dosadnjakovićima koji zamaraju i perfidno verbalno zlostavljaju sve oko sebe. Shvatila sam da je najvažnije postaviti granice i truditi se očuvati svoj mentalni i emocionalni integritet. Iskustvo zlata vrijedi pa se nakon brojnih proživljenih godinica danas hrabro i samouvjereno ponekad odvažim reći „ne“ neumornim svakodnevnim gnjavatorima. Nagrada za ovakvu odvažnost je miran i uravnotežen život. Vjerujte, vrijedi svakog truda.
Dobro nam je poznat prekrasan osjećaj kada susretnemo dragu osobu koja naše lice pretvori u osmijeh ili, obrnuto, zastrašujući osjećaj kada ugledamo osobu zbog koje bismo najradije neprimjećeni pobjegli na drugu stranu ulice. Nažalost, najčešće ne uspijemo izbjeći neželjeni susret i postajemo žrtve antipatičnih iscrpljivača. Sigurna sam da i vi imate poznanike koji vas iscijede nakon kratkog razgovora, prijatelje davitelje pored kojih u trenu postajete razdražljivi i nervozni. Neminovno se, iz dana u dan, susrećemo s raznim osobnostima, temperamentima i karakterima. Optimistične ljude najčešće krase pozitivne osobine: uravnoteženost, otvorenost, mudrost, nesebičnost, obzirnost, veselje. S njima u društvu osjećamo se ugodno, ispunjeno i vedro. Osobe koje truju svoje životno okruženje uglavnom su egoistične, pohlepne, zavidne i nezadovoljne. One nas iscrpljuju, prazne i oduzimaju nam psihičku energiju i snagu.
Pristojno odgojeni ljudi od ranog djetinjstva uče kako ugodno i ljubazno komunicirati. Tako već u najranijoj dobi, zbog besprijekornog kućnog odgoja, razvijamo predispoziciju da budemo savršen plijen lažnim dobricama i frustriranim bliskim osobama. U literaturi ovakve destruktivne osobe nazivaju emocionalnim ili energetskim vampirima. Vampiri su naizgled bezopasni, ali zamorni ljudi, usisavači energije, koji obitavaju svuda oko nas. Oni su crpitelji tuđih životnih sokova i žive od slabosti pristojnih, ljubaznih osoba.
Dakle, za dug i sretan život trebali bismo osvijestiti posljedice druženja s energetskim vampirima. Dobra vijest je da smo ih prepoznali. Razdražljivost, umor, glavobolja, ljutnja posljedice su razgovora s energetskim vampirima. Najbolje je izbjegavati susrete s tim nametljivcima. Naravno, to je ponekad nemoguće. Najčešće, zbog besmislenog osjećaja krivnje, toleriramo gnjavatore i pristajemo na maltretiranje. Kako bismo se zaštitili, odmah trebamo odrediti koliko dugo ćemo biti dobrovoljno izloženi ispijanju vlastite krvi na slamčicu. Pogledajte na sat. Prema mom iskustvu, pet minuta je dovoljno. Ako razgovarate telefonom, prekinite. Ako ste u gradu ili na poslu, recite da imate dogovor. Vampiri znaju biti jako inteligentni i odlični su manipulatori. Nemojte dozvoliti da vas nadmudre. Pronađite način kako ćete ih se otarasiti i pobjeći u zagrljaj vedroj i pozitivnoj osobi koja će vas oraspoložiti i nasmijati. I još nešto, pripazite, možda ste baš vi strašni energetski vampir. U tom slučaju, strategija je potpuno obrnuta. ;)




Post je objavljen 26.02.2015. u 19:12 sati.