Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

EUROPSKA KOMISIJA ODOBRILA 18 PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA



GDJE JE HRVATSKI PROGRAM RURALNOG RAZVOJA?


Objavljujem priopćenje iz Bruxellesa od 13 veljače 2015. kada je Europska komisija odobrila 18 programa ruralnog razvoja.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Europska komisija je 13. veljače odobrila još 18 programa ruralnog razvoja (PRR) s ciljem poboljšanja konkurentnosti poljoprivrednog sektora u EU, briga za prirodu i klimu, te jačanje ekonomskog i društvenog tkiva ruralnih zajednica u razdoblju do 2020. Tih 18 programa će ima financiranje u vrijednosti 14,3 milijarde eura iz proračuna EU-a, koji će biti sufinanciran od strane daljnje javnog financiranja na nacionalnoj ili regionalnoj razini ili iz privatnih fondova. Nakon 9 programa završenih u prosincu, današnjim odobravanjem broj odobrenih planova ruralnog razvoja razvoja je 27 (od ukupno 118 programa), što znači da su programi u vrijednosti više od 35 milijardi eura (oko 36% proračuna) sada odobrenih.

Pozdravljajući odluke, EU za poljoprivredu i za ruralni razvoj Phil Hogan je rekao: "Jedan od velikih prednosti našeg koncepta ruralnog razvoja je da imamo osnovne prioritete, ali to je do svakoj državi članici ili regiji osmisliti program koji odgovara njegovu situaciju i izazovi - je li to Azorima, u Aland Islands, Flandrija ili Slovakia ,današnji programi nude sredstva za niz dinamičkih projekata, koji variraju od projekata modernizacije za poljoprivredu u baltičkim republikama, mladih poljoprivrednika za ulazak u sektor u Sloveniji , na određenim programima za poboljšanje kvalitete vode u Nizozemskoj ili zaštite 2,5 milijuna hektara poljoprivrednog zemljišta u Engleskoj kroz sheme upravljanja zemljištem u okolišu. Potaknuti bazu znanja našeg poljoprivrednog sektora važan aspekt regionalnih planova razvoja. Drago mi je da je potvrđeno da je 18 programa usvojeno danas. Oni zajedno daju više od milijun mjesta na tečajevima ".



Post je objavljen 24.02.2015. u 04:48 sati.