Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

KAKO JE POLICIJA OD FRANJE TUĐMANA TUKLA HRVATSKI NAROD



HRVATI MORAJU DOBRO ZAPAMTITI 20. VELJAČU 1998. GODINE

Pamtit ćemo demonstracije u Zagrebu, i nećemo zaboraviti 20. veljače 1998. godine, kada je policija od ministra MUP-a Ivana Penića (HDZ) brutalno i fizički nasrnula na narod.

Tada je policija spriječila nas prosvjednike da dođemo na Trg bana Jelačića, kako bi iskazali i prosvjedovali protiv teškog gospodarskog i socijalnog stanja u državi.

Sjećati ćemo se kako policija je priječila građanima, da dođe na svoj trg, i kako se je policija grubo i nepošteno odnosila prema ljudima. Iz svega proizlazi pitanje: Kako su kršena građanska prava i ljudske slobode. Prosvjed nije dozvoljen, koji se trebao održati u 16 sati, oko 20 tisuća policajaca stajalo je nasuprot oko 100 tisuća prosvjednika.

Ministar Ivan Penić nije poštivao zakon o javnom okupljanju, nego je izveo jake policijske snage. Vladajuća stranka HDZ-e, je u ovom slučaju odgovorna, što silom je željela održati svoju vlast, te HDZ-e treba bi biti odgovorna za bijedni život; radnika, umirovljenika, nezaposlenih…

Da bi naše društvo moglo ići naprijed: putem prosperiteta i demokracije, moraju se poštivati ljudska prava. Nije dovoljno se samo prisjetiti svih tih događanja, potrebno je da vlast rješava probleme građana. U Ustavu RH., je zapisano da vlast proizlazi iz demokracije naroda, a policija daje tuče i vrši teror.

U Bjelovaru, 20. veljače 2015. godine

--------------------------------------------------

Branko Stojković iz Bjelovara
http://crostojkovic1958.blog.hr
ŠTIT - Udruga za ljudska prava
Članaka; 2455.


Post je objavljen 20.02.2015. u 07:59 sati.