Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vjerovatradosti

Marketing

40 dana za život

U deset hrvatskih gradova upravo je započela 3. korizmena inicijativa 40 dana za život.

40 dana za život je pro-life molitvena inicijativa za zaštitu majki i nerođene djece, koja je započela 2004. od strane lokalnih kršćanskih zajednica u Bryan College Station u Teksasu.Inicijativa se sastoji od 40 dana molitve i posta u kombinaciji s miroljubivim bdijenjem ispred klinike ili bolnice u kojima se vrše pobačaji, te u osvješćivanju lokalne zajednice o problemu pobačaja.

Inicijativa je aktivna u jesen i proljeće (korizma) svake godine, iako se lokalne kampanje mogu nastaviti tijekom cijele godine. 2014. godine u proljetnoj kampanji sudjeluje 251 grad, u 11 država, uključujući i Zagreb.

Image and video hosting by TinyPic

Koncept 40 dana našao je nadahnuće u Bibliji. Noa je bio u Arci 40 dana, Mojsije 40 dana na brdu Sinaj, a Isus 40 dana u pustinji.

U inicijativi "40 dana za život", sudjeluju lokalni volonteri. Nacionalni ured koordinira komunikaciju i osigurava obuku i druge resurse za volontere. Zahvaljujući molitvi i angažmanu sudionika "40 dana za život", dosada je od pobačaja u zadnji trenutak spašeno 8245 života; obratilo se 88 zaposlenika koji su radili u klinikama za pobačaje, dok su 44 takve klinike zatvorene.

U Hrvatskoj je inicijativa "40 dana za život" započela 2014. godine, bdijenjima ispred Kliničkoga bolničkoga centra "Sestre milosrdnice" u Zagrebu, za vrijeme korizme.

Više na:
http://www.40danazazivot.com/

Pridruži se kao sudionik ili molitelj

Post je objavljen 19.02.2015. u 06:59 sati.