Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

BANKAR KOJI JE POSTAO TEŠKI KAPITALISTA SAMO ZATO JER NEMAMO ZAKONA (2)




TKO U POLICIJI I DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU ŠTITI NAJVEĆEG LOPOVA I KRIMINALCA U HRVATSKOJ PETRA RADAKOVIĆA?!

Krajnje je vrijeme da se Petru Radakoviću stane na kraj. Paradoksalno je da obrazac je uvijek isti: direktori propalih društvenih poduzeća dobivali su kredite u Erste banci, a poslije ja ta banka postala vlasnik tih propalih poduzeća. To je formula stvarnih i živih pljački koje sve račune plaćaju Hrvati i Hrvatice. Godinama gledamo kako nekretnine i druga bogatstva prelaze u vlasništvo banke. O tome najbolje svjedoći kriminalna pretvorba i privatizacija u Bjelovaru.

U ruke banke otišla su 90% poduzeća. RO Tehnika, Čazmatrans, Prosvjeta (Štamparija) Central, Tomo Vinković, TAD, Česma, itd. O tome svemu nema javne rasprave niti ikakvog nadzora. Petar Radaković direktor Erste banke koji je, po svemu sudeći zlorabio svoj položaj i druge informacije. Tvrtki "Megrad" jednostavno su prestali financirati projekt izgradnje urbanih vila na sv. Duhu u Zagrebu, iako su imali potpisani ugovor .

Samo dodinu dana poslije nakon što su Vesna Radaković i njena spomenuta poduzeća kupili zemljište koje je stvarna vrijednost 6 milijuna eura, samo za nešto više od milijun eura, ili bolje rečeno za 1,477.504 eura, dana 07.05.2014., to sve su uvjerili u javno bilježničkome uredu Maria Franića u Bjelovaru. Petar Radaković kao fizička osoba je pozajmio svojoj supruzi Vesni Radaković i njenim poduzećima Moslavka d.o.o i Graničar d.o.o 2.680.538,90 kuna i 617.886,40 eura.

Radakovićeva je banka tvrtki "Megrad" naplaćivala zatezne kamate četiri godine. Nije htjela preuzeti projekt u cjelini, a preko zateznih kamata je zaradila milijune eura. Tvrtka je uložila šest milijuna eura vlastita novca, a banka taj diskont može prodati. I to samo zato što je zakazala HNB i sudbena vlast.


SLIJEDI NASTAVAK:
--------------------------------------------------

Branko Stojković iz Bjelovara
http://crostojkovic1958.blog.hr
ŠTIT - Udruga za ljudska prava
Članaka; 2450.


Post je objavljen 17.02.2015. u 10:26 sati.