Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Borba za demokraciju (II)

(Pretpostavimo.) Imate novac na banci i iz nekog razloga dugovanje (prema trećoj (to je ona strana koju uobičajeno označavamo brojkom 4 ili 2) strani).
Ovršni sudac (na zahtjev vjerovnika (strana kojoj dugujete)) donese rješenje o blokadi računa i oduzimanju iznosa dugovanja povećanog za troškove postupka.
(Ovakvu ovršnu radnju ćete dozvoliti samo u stanju pomanjkanja uma (te vas Zakon u tom smislu štiti ...).)

Ako, ipak (što je uobičajeno) , nemate novaca ali imate nepokretne ili pokretne vrijednosti ovrha se provodi na malo izobličen način. Ovrhom blokiraju raspolaganje pokretninom ili nekretninom koja je pod ovršnim postupkom, procijene vrijednost te je na javnoj dražbi pokušaju prodati. Od novaca koje ostvare prodajom podmiruju dug i troškove postupka (koji su nešto veći od troškova ovrhe bankovnog računa). Mogući viška novaca se prosljeđuje ovršeniku.
Neuobičajena je zakonska odredba koja dozvoljava na prvoj dražbi prodati ovršenu stvar do 70%, a na drugoj dražbi i do 30% od procijenjene vrijednosti ovršene stvari.

Predloženi Zakon o osobnom bankrotu (iako prijedlog) podjednako se uklapa u pravnu normu ...

Prvo, kad je netko dužnik jesu li mu potrebni skupi sudski postupci iako bi ti suci bez takvih procesa imali podjednak osobni dohodak (iz državnog proračuna, poreza)?
Drugo, je li nesrazmjer duga i ovršene stvari zakonita (bez obzira na dugovanje)?
Treće, je li ovrha duga nastalog nerazboritošću dužnika zakonita (i vjerovnik snosi odgovornost za nastali dug)?
Četvrto, je li oduzimanje vrijednosti za namirivanje duga pod uvjetima dozvoljavanja smanjenja prodajne cijene od procijenjene zakonita (zašto bi u ugovornom odnosu dviju strana jedna strana bila prisiljena imati dodatne gubitke zbog namirivanja potraživanja druge strane)?
(Ako je i zakonito, nije zakonito u smislu zakona koji nas uzdižu u civilizacijskom smislu.)

Zakoni koji poštuju dug ne mogu se temeljiti na vlasništvu već na ugovornom odnosu dviju ili više strana (temeljem čega je i nastalo dugovanje).
Hrvatsko zakonodavstvo je na razini svih hrvatskih proizvoda (prepisani i besmisleni). Je li normalno živjeti u državi u kojoj vam zbog duga od 2 kn (čitaj: dvijekune) mogu povećati sudskim (ovršnim) postupcima dug na desetke tisuća kuna i imaju pravo uz sudske troškove ovršiti vam nekretninu čime će vam nanijeti dodatnu štetu od 70% vrijednosti nekretnine?
(Odbijam hrvatskom pravosuđu pravo na monopol, koji koriste na tržišno neprihvatljiv način.)(Nismo u eri vladavine faraona!)

Zaključak: Hrvatska je država nenarodnih diktatura koje nas zastrašuju svim raspoloživim sredstvima (pa i sudskim progonima u kojim možete ostati bez svog imetka samo zato jer ste (ne znajući) stvorili dug od 12 lipa ...
Zakon o osobnom bankrotu po kojem za 30 000 kn možete ostati bez cjelokupne imovine samo je formalni okvir (pravnog zastrašivanja).
Svemoćna partija bdije iznad vas. Feudalnim manirama neposlušnima oduzimaju imovinu (i besplatno je dodjeljuju (pravo)vjernim ...).
Puna usta samohvale, naprednosti (čitaj: antifašizma; nisu oni sposobni u svom seljaštvu približiti se stadiju industrijskog razmišljanja (koje je iznjedrilo i fašizam)),

Koju tipku moram pritisnuti kako bih prekinuo njihovu samovolju i opozvao ovu vlast?
Donošenje (neprihvatljivih i besmislenih; ometajućih) zakona (koji zastrašuju ljude a ne poboljšavaju međusobne odnose) osobina je autokratskih, nedemokratskih, neciviliziranih sustava.
Uzurpiranje vlasti (iako smo , mi narod, nositelji i suvereniteta i vlasti) bez mogućnosti zaustaviti ili opozvati uzurpatore postaje traumatično.
Što moram uraditi kako bih zaustavio ovu vlast i opozvao sve njihove predstavnik?




Post je objavljen 12.02.2015. u 00:23 sati.